Grenaa Turistkontor. (Foto: Norddjurs Kommune | PR)

Turistkontor lukker: Snart kan det være slut

Der er udsigt til, at det sidste bemandede turistkontor i Østjylland lukker om få måneder. Politiker afviser dog ikke, at der kan findes en løsning, som sikrer en vis grad af betjening i fremtiden.

Senere i år er det som udgangspunkt slut med, at turister kan henvende sig i det rødlige hus på tovet i Grenaa. Her lige op og ned ad Sankt Gertruds Kirke har byens turistkontor i dag til huse, men det er slut den 19. april. Det skriver Lokalavisen Norddjurs.

Her går den nuværende turismemedarbejder Kirsten Rønn Rinhack nemlig på pension efter, at hun i de seneste 21 år har hjulpet turister med at finde rundt i den østjyske købstad og anbefalet seværdigheder i by og omegn.

I øjeblikket er det bemandede turistkontor i Grenaa det eneste af sin slags i landsdelen, men det koster årligt omkring 500.000 kroner at drive, og i fremtiden skal de midler i stedet benyttes til andre formål såsom at øge det økonomiske råderum eller at blive geninvesteret i turisme.

Det blev vedtaget den 30. januar, da lokalpolitikerne i Kultur- og Fritidsudvalget i Norddjurs Kommune holdt møde. Her nåede man først og fremmest til enighed om, at stillingen som turismemedarbejder ikke genbesættes, når Rønn Rinhack træder tilbage.

Fokus bør være på sommeren
Det kan dog ikke afvises, at der kommer en form for bemanding i hvert fald i perioder. Det bliver dog i mindre grad end for nuværende. Det kan eventuelt være, at politikerne vil øge den ydelse, som VisitAarhus i dag leverer med henblik på, at der dermed fortsat vil være hjælp at hente for turisterne.

Hvorvidt det bliver aktuelt, vil man sigte efter at få afdækket i løbet af de kommende måneder således, at en løsning kan være på plads inden højsæsonen, siger Allan Gjersbøl Jørgensen (S), der er medlem af kommunalbestyrelsen i Norddjurs Kommune og formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

”Der kan jo sagtens være nogle ting, der er anderledes i dag, som gør, at det ikke skal være præcis samme funktion. Vi skal lige tænke os om, hvordan vi skal organisere og strukturere os. Og så er vi lidt nysgerrige på at finde ud af, hvordan man gør andre steder.”

Adspurgt svarer Kirsten Rønn Rinhack, at hun mener, at man fremover bør fokusere på at sikre en form for betjening i højsæsonen, da de gæster, som slår vejen forbi Grenaa i vinterhalvåret, typisk allerede kender byen og de omkringliggende egne på Djursland.


Relaterede artikler:

Hotelkæde udvider endnu engang sit brand

Fronterne trukket op i kamp om biogasanlæg

Må lukke feriecenter efter mere end 50 års drift