DCU's formand, Anne-Vibeke Isaksen, glæder sig over, at parterne nu er nået til enighed om en overenskomst. Foto: Rasmus Schønning.

Konflikt afblæst på flere af landets campingpladser

Efter at HK har truet med strejke og blokade på 21 danske campingpladser, har man nu indgået en overenskomst med DCU. Dermed er konflikten afblæst.

31. marts spidsede forholdet gevaldigt til mellem fagforeningen HK Privat og Dansk Camping Union, som ejer 21 campingpladser i Danmark.

Dengang udtrykte HK Privat utilfredshed med Dansk Camping Unions forhandlingsvilje i forhold til en overenskomst, fagforeningen ønskede at tegne med DCU.

Derfor udsendte fagforeningen konfliktvarsel nummer to med udsigt til strejke og blokade fra 1. maj på DCU’s 21 campingpladser, hvis ikke parterne kunne nå til enighed inden da.

Samtidig fremførte HK beskyldninger mod DCU om, at campingforeningens ledelse skulle have lagt psykisk pres på fagforeningens medlemmer med blandt andet med trusler, advarsler og opsigelser, skrev HK dengang i en pressemeddelelse.

DCU forholdt sig til gengæld undrende, og meddelte, at man havde foreslået datoer til forhandlingsmøder, og mente i øvrigt, at HK fik foreningens medarbejdere til at føle sig pressede med rekrutteringsopkald.

Parter nået til enighed om overenskomst
Nu er konflikten imidlertid blevet afblæst, efter at HK Privat og DCU er blevet enige om en overenskomst til DCU’s ansatte, efter at forhandlinger har stået på siden mandag 17. april. Det skriver HK Privat og DCU i en fælles pressemeddelelse.

”Vi er rigtig tilfredse med, at vi har sikret vores medlemmer en overenskomst, som styrker dem på flere områder. Medlemmerne har blandt andet haft et stærkt ønske om og behov for at vælge tillidsrepræsentanter, der kan tale de ansattes ønsker, problemer og bekymringer overfor ledelsen. Den mulighed får de nu, og det er vi glade for,” siger René Knudsen, formand for HK Service Hovedstaden, som er underlagt HK Privat.

Han fortæller, at konfliktvarslerne mod DCU skal ses som et våben, der skal sikre fremdrift og bagkant i forhandlingsprocessen.

”Vi må konstatere, at konfliktvåbnet har virket helt efter hensigten, og det er positivt,” siger René Knudsen.

Campingformand glæder sig over resultat
Hos Dansk Camping Union er man glade for, at det nu er sikkert, at foreningens campingpladser kan holde åbent i sommersæsonen.

”Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke HK for en konstruktiv og professionel forhandlingsrunde. DCU har helt fra start, også før forhandlingerne begyndte, og konfliktvarslerne blev fremlagt, været klar til forhandling. Det har vi aldrig afvist,” siger foreningens formand, Anne-Vibeke Isaksen.

Hun tilføjer:

”Med en campingsæson der er koncentreret om en meget travl sommerferie samt meget forskellige medarbejdergrupper på hovedkontoret og ude på pladserne, har vi skulle sikre et resultat, der kan fungere for hele DCU. Det, er vi glade for, er lykkes med denne aftale, som er HK’s landsoverenskomst.”

Formanden fortæller også, at man fra DCU’s side hilser styrkelsen af samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere velkommen.

 

Relaterede artikler: 

Udsender konfliktvarsel mod Dansk Camping Union

Campingbranchen vil tages seriøst

Campingplads køber stort naturområde