HK har udsendt konfliktvarsel mod Dansk Camping Union. PR-foto.

Udsender konfliktvarsel mod Dansk Camping Union

HK kritiserer DCU for ikke at ville forhandle og beskylder samtidig foreningens ledelse for at true medarbejdere i sag om overenskomstforhandlinger. DCU kan slet ikke genkende HK’s billede af virkeligheden.

HK Privat udtrykker utilfredshed med Dansk Camping Union’s forhandlingsvilje i forhold til en overenskomst, fagforeningen ønsker at tegne med DCU.

Derfor har fagforeningen nu udsendt konfliktvarsel nummer to mod DCU, og det betyder, at DCU og foreningens campingpladser kan blive ramt af en blokade, der kan lukke DCU’s campingpladser ned, hvis ikke parterne når frem til en løsning inden da. Det skriver HK Privat i en pressemeddelelse.

HK Privat organiserer blandt andet værterne på DCU’s campingpladser, som står for den daglige drift af pladserne samt funktionærerne på DCU’s hovedkontor.

DCU forstår ikke kritikken og oplyser, at man har foreslået datoer, hvor forhandlinger kan afholdes.

Beskylder ledelse for at komme med trusler
HK Privat skriver i pressemeddelelsen, at man rejste krav om en overenskomst med DCU i februar på baggrund af et ønske fra fagforeningens medlemmer.

Efter fagforeningens eget udsagn, har man flere gange forsøgt at aftale datoer til forhandlingsmøder med DCU men uden held.

Formand for HK Service Hovedstaden, under HK Privat, René Knudsen beskylder også DCU’s ledelse for at true sit personale.

”Vi har udvist meget stor vilje og fleksibilitet til at finde en løsning ved forhandlingsbordet, men vi er desværre blevet mødt af det stik modsatte fra DCU. Samtidig har vi set et tiltagende psykisk pres på vores medlemmer fra DCU’s ledelse med blandt andet trusler, advarsler og opsigelser, som skaber utryghed. Derfor har vi et presserende behov for sikre en overenskomst og dermed mulighed for blandt andet valg af tillidsrepræsentanter, ” siger René Knudsen.

DCU er uforstående
Hos Dansk Camping Union kan man på ingen måde genkende billedet af, at man ikke har været villige til at forhandle. Det fortæller foreningens formand Anne-Vibeke Isaksen til Turisme24.dk.

”Vi leder stadig efter en dato. Vi har foreslået HK nogle datoer, vi kan mødes i meget nær fremtid, og det har HK ikke svaret på endnu. Vi har aldrig sagt nej til et møde, og vi har aldrig sagt nej til at forhandle,” siger hun.

Formanden kan heller ikke genkende billedet, som René Knudsen tegner af, at ledelsen skulle have truet nogen medarbejdere. Til gengæld har medarbejdere hos DCU efter Anne-Vibeke Isaksens udsagn følt sig presset af HK.

”Jeg aner ikke, hvem René Knudsen er, og har aldrig været i kontakt med ham. Vi kan slet ikke nikke genkendende til det billede, han tegner. Det er helt crazy, at han siger det. Jeg har lige talt med vores HR-chef om, hvorvidt det er tilfældet, at medarbejdere har følt, at vi har presset dem. Det eneste, vi har hørt, er, at nogen af vores medarbejdere har følt sig presset af HK, som ringer til dem og forsøger at få dem til at melde sig ind,” siger hun.

Hun tilføjer:

”Vi forstår ikke taktikken med at gå til pressen, for hvordan skulle det nogensinde skabe et godt forhandlingsklima? Vi er meget uforstående over for dramatikken og retorikken, som HK lægger for dagen. Det er meget fremmed for os.”

 

Relaterede artikler:

Forhandler om 3F-kritik: ”Ærgerlig retorik”

Ny overenskomst for hoteller og restauranter

Kroer mister penge på afskaffelsen af store bededag