Sanne og Finn Tonnesen fra Ribe Camping løb med hele fire priser til Danish Camping Awards. Her ses de i Selskab med DCU's landsformand, Anne-Vibeke Isaksen. Foto: DCU.

Prisregn over campingbranchen til Ferie for Alle

På årets Ferie for Alle var der traditionen tro prisregn over den danske campingbranche. Men hvor prisen før er blevet uddelt af fagfolk fra branchen, var det i år campisterne selv, der bestemte.

Ferie for Alle 2024, som løb af stablen fra den 23. til den 25. februar, dannede igen i år rammen om flere prisuddelinger. Ud over Lighthouse Tourism Award, hvor personalet bag ringborgenes optagelse på UNESCO’s verdensarvsliste blev hyldet, var der også priser til campingbranchen.

Her uddelte Dansk Camping Union søndag den 25. februar den årlige Danish Camping Award. Normalt uddeles prisen på baggrund af vurderinger fra fagfolk fra DCU og andre dele af campingbranchen, men i år var det i stedet campisterne, som var eksperterne.

Således var det både dem, der nominerede mulige vindere til de 12 kategorier, og det var dem som fandt de endelige vindere til en afstemning, som blev afsluttet fredag den 23. februar.

Prisregn over Ribe
Mens metoden for at finde vinderne altså havde ændret sig, var der stadig ting, som var som året forinden. I 2023 vandt Ribe Camping således prisen som årets danske familiecampingplads, og i 2024 lykkedes det pladsen at vinde hele fire priser.

Campingpladsen vandt blandt andet den fine titel som Bedste Danske Campingplads foran Hillerød Camping, Hvidbjerg Strand Camping, Mariager Camping og Grenaa Strand Camping, som også var nomineret til prisen.

Campingpladsen i Ribe vandt også i kategorien “Service” foran Hillerød Camping, Grønninghoved Strand Camping, Ajstrup Strand First Camp og Boeslunde Camping.

Det blev også til en sejr til den ripensiske campingplads i kategorien “Faciliteter,” hvor pladsen vandt foran Hasmark Strand First Camp, Faaborg Camping, Løkken Klit Camping samt Skive Flyndersø Camping.

Til sidst vandt Ribe camping også over Mariager Camping, Feddet Strand Resort, Grenaa Strand Camping og Camp Møns Klint i kategorien “Udlejning.”

Blev hyldet for aktiviteter og nyheder
Der faldt også priser af til Hvidbjerg Strand Feriepark nær Blåvandshuk, som formåede at trække to priser med sig hjem.

Campingpladsen vandt således i kategorien “Aktiviteter” foran Henne Strand Camping og Resort, Lærkelunden Camping, DCU Camping Gjerrild Strand og Løgismose Strand Camping.

Den vestjyske campingplads vandt også i kategorien “Nyheder” foran DCU-Camping Rørvig Strand, Egtved Camping, Bredebro Camping og Sandersvig Camping og Tropeland.

I kategorien “Ro og Afslapning” var det Silkeborg Sø Camping og Feriehuse, som vandt foran Bamsebo Camping, DCU-Camping Lyngvig Strand, Mørkholt Strand Camping og Vestbirk Camping.

Sandskær Strandcamping vandt i kategorien “Stellplatz “foran Western Camp, Oasen Rømø, Hummingen Camping og Gl. Klitgaard Camping, og i kategorien “Oplevelser” var det Hillerød Camping, som vandt over Hvidbjerg Strand Camping, DCU-Camping København – Absalon, Broager Strand Camping samt Skyttehusets Outdoor Camp.

Det blev også uddelt en pris i kategorien “Frivillig.” Her var det Svend Erik Henningsen fra DCU, som blev hyldet. Derudover blev der også uddelt priser til en række udenlandske campingplader, ligesom der også blev uddelt priser til det mest innovative campingudstyr i en række kategorier.

 

Relaterede artikler:

Længe undervejs: Salg af campingplads og vandrerhjem er gået op i en højere enhed

Ejer sætter hotel og campingplads til salg

Stor campingplads og resort genvinder pris