DCU-Camping Ejsing Strand. PR-foto.

Lukker campingplads efter mange år med underskud

DCU har valgt at trække stikket på en campingplads, da den har givet underskud i flere år. Efter mange år med forsøg på at redde pladsen, er det ikke lykkedes at rette op på driften.

Dansk Camping Union har valgt at lukke DCU-Camping Ejsing Strand, der ligger ud til Limfjorden ved Venø Bugt, når sæsonen er slut. Beslutningen er truffet, fordi pladsen i mange år har belastet og stadig belaster DCU’s økonomi med store underskud, skriver foreningen på sin hjemmeside.

Campingunionen oplyser også, at man ikke længere mener, at det er ansvarligt at fortsætte driften af campingpladsen, og på et hovedbestyrelsesmøde i november vil det blive drøftet, hvad der skal ske med pladsen i fremtiden.

”DCU beklager overfor alle faste gæster på pladsen, som bliver direkte ramt af denne beslutning. Mange har sammen med ansatte ydet en kæmpe indsats og hjulpet til med stor frivillighed for at sikre pladsens ve og vel. Det er meget beklageligt, at det ikke slog til,” skriver DCU.

DCU-Camping Ejsing Strand har en kapacitet på 195 pladser til campingvogne, autocampere eller telte. Derudover råder pladsen også over fem hytter.

Skyldes manglende overnatninger
Til Dagbladet Holstebro-Struer fortæller DCU’s landsformand, Anne-Vibeke Isaksen, at DCU’s campingpladser generelt har klaret sig godt og leveret underskud på den anden side af coronapandemien. Men foreningens hovedbestyrelse kan ikke tillade at lade pengene fosse ud på en enkelt campingplads, siger landsformanden.

Hun oplyser, at underskuddet på DCU-Camping Ejsing Strand skyldes mangel på overnatninger. Pladsen har ifølge hende manglet overnatninger i mange år.

Anne-Vibeke Isaksen opfordrer i øvrigt lokalsamfundet eller andre parter tik at give sig til kende, hvis de er interesserede i at overtage driften af campingpladsen. Endnu ved ledelsen ikke, hvad der præcistkommer til at ske med campingpladsen, efter den kukker.

Dansk Camping Union er en interesseorganisation for danske campister. Organisationen skriver på sin hjemmeside, at den repræsenterer 50.000 camperende familier. Derudover driver organisationen 21 campingpladser i Danmark. Organisationen blev i øvrigt stiftet helt tilbage i 1926. Desuden samarbejder Dansk Camping Union også med Egeskov Slot om at drive Camping Outdoor Museet, som er det eneste af sin slags i Danmark.

 

Relaterede artikler:

Staten vil skille sig af med DCU-campingplads

Stor interesse for salg af oplevelsespark

Store vækstplaner hos populær autocamperplads