Danish Camping Award blev uddelt til campingpladser, der er dygtige til hver deres ting. Foto: Lasse L. Henriksen.

Vindere fundet ved prisfest for campingbranchen

På årets Ferie for Alle delte Dansk Camping Union priser ud til danske campingpladser, som brillerer på hver deres unikke måde. Årets bedste familiecampingplads skulle findes i Sydvestjylland.

Ferie for Alle 2023 dannede rammen om flere prisfester. Ud over Lighthouse Tourism Award, hvor idémændene bag de danske Tour de France etaper blev hædret, var der også priser til campingbranchen.

Dansk Camping Union uddelte fredag 24. februar den årlige Danish Camping Award, og der blev i alt uddelt 12 priser. Udover priser til campingvogne og autocampere, blev der også uddelt priser til danske campingpladser.

Campingpladserne brillerer inden for hver deres kategori, og derfor blev de hædret af Dansk Camping Union.

Høj service til familier
Prisen som årets danske familiecampingplads fik Ribe Camping. Begrundelsen er, at Ribe Camping får gæster til at føle sig hjemme, når de er ude.

I en pressemeddelelse skriver Dansk Camping Union “De tre nøgleord er service, service og service.”

Stjerneklar outdoor-sejr
I kategorien årets danske aktiv ferie-/outdoor-campingplads var det Camp Møns Klint, der tog sejren. Det gør campingpladsen på grund af det kuperede terræn, pladsen ligger på, og som pladsen ifølge Dansk Camping Union lykkes med at bruge til at give gæsterne store naturoplevelser.

Blandt andet skriver Dansk Camping Union i sin begrundelse ”Camp Møns Klint er aldrig bange for at gå sine egne veje, så når andre for eksempel tænder lyset, dæmper Camp Møns Klint lysstyrken, så gæsterne kan opleve Møns enestående stjernehimmel.”

Fjordkig og marinastemning
I kategorien årets bynære campingplads var det CampOne Holbæk fjord, som blev hædret med en pris.

Det gjorde pladsen på grund af en lokation med udsigt over Holbæk Fjord, som samtidig ligger blot 10 minutters gang fra Holbæk Marina. Dermed kombinerer pladsen både natur og byoplevelser.

Traditionel camping og luksuriøs glamping
Dansk Camping Union uddelte også en innovationspris til en campingplads, der har gjort en ekstra indsats for at forny sig.

DCU’s innovationspris gik til Henne Strand Camping og Resort for at gøre camping til en moderne ferieform med en kombination af traditionel camping og moderne glamping.

I begrundelsen skriver DCU: ”I aften går prisen for den meget svære opgave at udvikle en mindre campingplads til en kæmpe succes og, det er netop, hvad vores vindere har gjort med flid, ihærdighed, vedholdenhed.”

 

Relaterede artikler: 

Før Ferie for Alle: Campingformand tager status

CampOne opkøbt af skandinavisk campingkæmpe

Skal sikre udvikling af campingpladser