Grenen Strand Camping, der ejes af CampOne. PR-foto.

CampOne opkøbt af skandinavisk campingkæmpe

Danske CampOne bliver en del af den svenske campingkæde First Camp. Indtil videre kommer CampOnes gæster ikke til at opleve nogen forskel, og brandet bibeholdes.

Skandinaviens største campingkæde First Camp har opkøbt den danske campingkæde, CampOne. Med CampOnes fire campingpladser i porteføljen, vokser First Camp dermed til 13 campingpladser i Danmark.

CampOne-pladsen Assens Strand Camping forbliver på sælgerne Per og Gitte Blaabjergs hænder. Det bliver dog ikke længere under CampOnes brand. Det skriver First Camp i en pressemeddelelse.

First Camp oplyser også, at de fire campingpladser tilsammen har en årlig omsætning på godt og vel 33,6 millioner kroner.

Nuværende brand fortsætter
First Camp oplyser, at CampOnes brand i første omgang fortsætter i 2023, og at der i år ikke vil blive ændret på campingpladserne.

” CampOne er kendetegnet ved veldrevne og populære campingpladser, og vi er meget glade for, at Per og Gitte viser os den tillid at lade os overtage deres livsværk. De har udført et fantastisk stykke arbejde med at udvikle CampOne, og vi vil gøre vores ypperste for at passe på og fortsætte med at udvikle pladserne. Vores fremtidige udvikling kommer til at foregå på baggrund af gæsternes synspunkter, og i sommeren 2023 gælder ’business as usual’, hvor CampOne-varemærket bibeholdes”, siger First Camps koncernchef Johan Söör.

I pressemeddelelsen oplyser CampOnes nuværende ejere, Gitte og Per Blaabjerg, at de har solgt virksomheden til First Camp for at sørge for, at CampOne fortsat ikke vil mangle kapital.

”Vores valg faldt på First Camp for at sikre, at CampOne fortsat er på kapitalstærke hænder, der har gode muligheder og stor erfaring for at kunne videreudvikle CampOne,” siger de.

Parterne har ikke oplyst, hvor meget First Camp har betalt for købet.

Campingkæmpe ejet af kapitalfond
Som tidligere nævnt er First Camp Skandinaviens største campingkæde. I alt driver kæden for nuværende 55 campingpladser fra Flensborg i syd til Boden i nord.

58 procent af kæden er ejet af den norske kapitalfond Norvestor, men First Camp har sit domicil i Göteborg.

Købet af CampOne er ikke kædens første store investering i Danmark. I 2020 købte First Camp Jesperhus Feriepark på Mors, som var ejet af Overgaardfamilien, som havde drevet parken siden 1966.

First Camp har en årlig omsætning på omkring en milliard svenske kroner, hvoraf 20 procent af omsætningen er på de danske marked.

 

Relaterede artikler:

Før Ferie for Alle: Campingformand tager status

Skal sikre udvikling af campingpladser

Campingpladskoncern fik rekordomsætning i juli