Hedebo Strand Camping. PR-foto.

Campingplads køber stort naturområde

En nordjysk campingplads har købt 200.000 kvadratmeter jord tæt på kysten. Området skal gøres mere tilgængeligt for outdoorturister.

Den nordjyske campingplads Hedebo Strand Camping ved Sæby har startet et nyt projekt, der skal gøre naturen omkring campingpladsen mere tilgængelig for turister. Det skriver Destination Nord i en pressemeddelelse.

Campingpladsen har købt den 200.000 kvadratmeter store nabogrund, som ligger ud til Kattegats kyst. I området ligger der i forvejen 29 sommerhuse, men skoven og naturen er svært tilgængelig.

Derfor er tanken med købet at forbinde campingpladsen med den nyerhvervede jord, så hele området kan blive mere attraktivt for både sommerhusejere, campister og outdoorturister.

Har fået erhvervsfremmemidler til projektet
Som en ud af fem campingpladser i Danmark har Hedebo Strand Camping fået en bevilling fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, så pladsen kan undersøge mulighederne for at matche fremtidens efterspørgsel på naturnær overnatning.

Næste skridt er at lægge en plan for udviklingen af de 200.000 kvadratmeter, så det passer til feriegæsternes ønsker, hvor særligt den yngre målgruppe identificerer sig som outdoorturister frem for campister.

Bevillingen sker gennem projektet Naturnætter, som er forankret hos Dansk Kyst- og Naturturisme. Destination Nord har bistået campingpladsen med ansøgningen.

”Vi glæder os meget over, at der sker investeringer som denne i området omkring Sæby, og det ligger i naturlig forlængelse af kommunens ambitioner for turismen. Vi håber, at bevillingen kan hjælpe Hedebo Strand med at skabe grundlag for at holde helårsåbent, og der kan tiltrækkes nye målgrupper, som efterspørger spændende, alternativ overnatning tæt på naturen. Vi ved nemlig, at det er i den retning, udviklingen går, og det er stærkt af Hedebo Strand Camping, at de er klar på at gribe den udfordring,” siger Tonny Skovsted Thorup, direktør i Destination Nord.

Vil have positiv effekt for turismen
Destinationschefen forudser, at udviklingen af naturområdet kommer til at have flere positive effekter for turismen omkring Sæby. Dels styrker Hedebo Strand Camping sin forretning, og dels hjælper det også andre turismevirksomheder i området, fordi det giver naturoplevelsen et løft samtidig med, at overnatningskapaciteten udvides.

Lene Krüger, som ejer campingpladsen med sin mand Eric Christensen, fortæller, at campingpladsen nu skal i gang med at udvikle naturnære overnatningsformer i området.

”Vi er meget glade for muligheden for at få friske øjne på indretningen af vores campingplads, så den og vores nye stykke jord kommer til at hænge godt sammen og bliver mere tilgængelige for naturelskere. Både nuværende og nye kunder efterspørger jo mere natur, og med vores meget kystnære beliggenhed har vi de ideelle muligheder for dette. Nu skal vi finde ud af, hvordan gæsterne kan komme til at overnatte tættere på naturen på spændende og alternative måder. Det er der nemlig international efterspørgsel på fra lande, hvor den slags åben og kystnær natur, vi kan tilbyde her, er ren luksus,” siger Lene Krüger.

Hedebo Strand Camping er en af landets største campingpladser, og har været drevet af samme familie i 55 år. Den står for en stor del af overnatningerne i Frederikshavn Kommune, oplyser Destination Nord.

 

Relaterede artikler:

Vindere fundet ved prisfest for campingbranchen

CampOne opkøbt af skandinavisk campingkæmpe

Camping er blevet retro