Airbus A321LR fra SAS ved første afgang fra Aalborg til New York. (Foto: Marieke van Hulst Pedersen | Theaviationplatform.dk)

Destinationsdirektør: SAS’ tålmodighed var for kort

SAS’ rute mellem Aalborg og New York, som åbnede i april måned, kommer ikke tilbage i 2024. Mens SAS’ mener, at efterspørgslen var for lav, efterlyser Destination Nords direktør mere tålmodighed.

Det sidste fly mellem Aalborg Lufthavn og Newark Liberty International Airport ved New York er afgået for denne gang. Ved udgangen af SAS’ sommertrafikprogram i lørdags, lukkede ruten som planlagt for denne sæson.

Men mandag den 31. oktober meddelte SAS, at man ikke kommer til at genoptage flyvningen på ruten i 2024.

Flyruten var som sådan et eksperiment, der blev sat i søen i april 2023, hvor flyselskabet ville se, om deres Airbus A321LR var egnet til at starte nye interkontinentale ruter op fra lufthavne med noget mindre trafikstrømme end i de store skandinaviske hovedstadslufthavne.

Ud over Aalborg – New York-ruten, blev der også samtidig åbnet en rute mellem Gøteborg Landvetter-lufthavnen og Newark, men konklusionen er, at efterspørgslen ikke har været høj nok.

“Introduktionen af ​​Airbus A321LR til vores flyflåde har givet os fantastiske muligheder for at prøve nye ruter og udvide vores netværk. Efterspørgslen på disse ruter har desværre været noget svagere end forventet, og det har ført til, at vi er nødt til at omprioritere vores ressourcer,” siger Alexandra Lindgren Kaoukji, pressechef i SAS, til Turisme24.dk’s søstermedie Check-in.dk.

SAS’ tålmodighed var for kort
Efter at SAS har valgt at trække stikke på Aalborg-ruten, sidder Destination Nord tilbage med følelsen af, at SAS’ tålmodighed har været for kort. Det skriver Tonny Skovsted Thorup, Destination Nords direktør, i et opslag på LinkedIn.

”Vi har kæmpet hårdt, men SAS’ tålmodighed med Aalborg-New York-Göteborg ruten var desværre kort. Vi har kørt en succesrig kampagne i US, herunder haft en hær af PR-besøg og megen omtale i store medier,” skriver Thonny Skovsted Thorup.

Han tilføjer:

”Det har givet en stor stigning i antallet af amerikanske overnatninger, men vi må også konstatere at antallet af danske gæster der tog turen til det til The Big Apple har været for få og ikke mindst, at virksomhederne ikke har brugt ruten i det omfang, mange af dem havde tilkendegivet inden.”

Men selvom, at ruten ifølge destinationsdirektøren ikke har performet godt nok i den danske ende i løbet af 2024, tror han stadig, at den på længere sigt kunne blive en succes.

”Vi er sikre på at vi i samarbejde med VisitDenmark og Aalborg Lufthavn ville have fået succes i 2024, men tålmodigheden var kort – for kort. I dag har jeg det lidt lige som Tobias Rahim…. “at mænd de græder osse.” I morgen kæmper vi videre,” skriver Tonny Skovsted Thorup således.

 

Relaterede artikler:

Ny Aalborg-rute bringer USA til Nordjylland

”Der må ikke gå for meget sogneråd i det”

Nordjysk turismekampagne vinder amerikansk pris