Storkereden Café. Foto: Vejdirektoratet.

Atter liv i Storkereden

Efter næsten 10 år i dvale genåbner historisk rastepladscafé. I sin storhedstid var caféen et udflugtsmål, som ofte var fyldt til randen med gæster.

Da Storkereden Café i Lyngby åbnede for første gang i 1959, var den Danmarks første motorvejsrestaurant og bemandede rasteplads.

Restauranten var dengang meget mere end et sted, hvor familier på langfart og lastbilchauffører kunne få sig en bid, når man alligevel skulle strække benene og træde af på naturens vegne. Den var et udflugtsmål i sig selv, og særligt på lørdage og søndage var restauranten fyldt til randen med spisende gæster.

Sådan var det frem til 1990’erne, men med tiden blev det sværere og sværere at tiltrække gæster, og restauranten har været tvunget til at dreje nøglen om flere gange.

Senest lukkede restauranten i 2014, men nu, efter ni år uden restaurantdrift i det gamle træhus, kan gæster snart igen få sig et måltid i bygningen. Det skriver Vejdirektoratet, der ejer bygningen, i en pressemeddelelse.

Skal drives af energivirksomhed
Storkeredens café og kiosk åbner igen i løbet af andet halvår af 2023. Det er energiselskabet OK, der kommer til at drive rastepladsen, og som noget nyt bliver der opsat otte ladestandere til elbiler ved restauranten.

”Det er glædeligt, at opgaven med at skabe et behageligt sted til rast på Helsingørmotorvejen nu bliver løftet. At der samtidig også kommer ladepunkter til elbiler er et stort plus, og forhåbentlig vil mange grønne elbilister og andre, der har brug for en pause, slå et smut forbi den historiske café og være med til at give stedet liv, som det havde i fordums tid,” siger transportminister Thomas Danielsen.

Også hos OK glæder man sig over at kunne overtage driften af den historiske rasteplads.

”Vi har længe ledt efter en trafikorienteret placering langs det danske motorvejsnet, og derfor glæder det os, at vi snart kan tilbyde gode opladningsmuligheder og cafédrift til de mange trafikanter, som benytter Helsingørmotorvejen. Vi forventer, at butikken står klar til åbning i andet halvår i 2023. Der skal laves rigtig meget, men på nuværende tidspunkt er det svært at sige, hvornår det kommer til at finde sted,” siger han.

 

Relaterede artikler:

Det danske kokkelandshold på finansloven

Københavnerne bakker op om udeservering

Netværk skal fremtidssikre dansk gastronomi