Brian Mark Hansen, vinder af Bocuse d'Or 2023. (Foto: Bocuse d'Or Danmark)

Det danske kokkelandshold på finansloven

I finansloven for 2023 er der afsat to millioner kroner til det danske kokkelandshold, så guldmedaljerne kan forsvares ved næste Bocuse d’Or, der i 2024 afholdes i Trondheim.

Dansk gastronomi er anerkendt over hele verden. Det blev senest bekræftet i januar ved Bocuse d’Or i Lyon, hvor danske Brian Mark Hansen fra Søllerød Kro og hans assistent, Elisabeth Madsen, fra Svinkløv Badehotel, løb med guldmedaljen ved kokkekunstens uofficielle verdensmesterskaber.

Det er tredje gang, at danske kokke har vundet guld til konkurrencen. Tidligere har både Rasmus Kofoed og Kenneth Toft-Hansen stået på podiets øverste trin til konkurrencen, og nu afsættes der midler til, at der bliver endnu større muligheder for at forsvare de rød-hvide farver ved kommende Bocuse d’Or-begivenheder.

Regeringen har nemlig i finanslovsaftalen for 2023, der tillige har opbakning fra Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti, sikret to millioner kroner til de danske forberedelser til det næste Bocuse d’Or.

”Der er tale om en stram finanslov, og det støtter vi til fulde. Det er afgørende, at vi får bugt med inflationen. Men det glæder os, at der er blevet plads til indsatser, som på kort og langt sigt vil bidrage til at løfte vores erhverv,” siger Pia E. Voss, der er administrerende direktør i HORESTA.

Ros til regeringen fra branchen
Branche-og arbejdsgiverforeningen, der varetager sekretariatsbetjeningen for Bocuse d’Or, har lagt mange kræfter i at få deltagelsen på finansloven.

“Vi kan kun rose regeringen og de øvrige partier for at afsætte penge til at styrke dansk gastronomi,” understreger Pia E. Voss.

Med kokkekonkurrencen på finansloven er det samtidig en anerkendelse af Danmark som kulinarisk supermagt, og flere overbevisende resultater i kokkekonkurrencen kan på sigt bidrage til at tiltrække flere velhavende turister med et højt dagsforbrug til Danmark.

Næste Bocuse d’Or finder sted den 19. og 20. marts 2024 i Trondheim Spektrum, og det sker 16 år efter, at Stavanger var vært for den første Bocuse d’Or i Europa.

 

Relaterede artikler:

Netværk skal fremtidssikre dansk gastronomi

Dansk Bocuse d’Or-sejr kan give turismen et boost

Danmark har stadig verdens bedste restaurant