Fra venstre: Direktør Lisbeth Skovmand Høgh fra AQUA Akvarium & Dyrepark, bestyrelsesformand Frank Borch-Olsen samt Jakob Beck Wätjen, der er direktør for Ferskvandcentret. (Foto: Ferskvandscentret | PR)

Udpeger to nye direktører på én gang

Chefen for hotellerne Vejlsøhus og Gl. Skovridergaard er nu direktør for Ferskvandscentret, mens den hidtil konstituerede direktør for AQUA Akvarium og Dyrepark har overtaget posten permanent.

De to fonde, som driver henholdsvis Ferskvandscentret og AQUA Akvarium og Dyrepark i Silkeborg har skiftet ud på direktionsgangen og udpeget to nye direktører, der tilsammen får ansvar for 110 ansatte og til opgave at udvikle forretningerne yderligere.

Det har ikke været nødvendigt at rekruttere hos kolleger eller konkurrenter, da begge nye direktører er fundet i egne række. Det fortæller formand Frank Borch-Olsen, der sidder for bordenden i bestyrelserne i de to fonde.

”Stedet herude har allerede ledere, der kender deres forretningsområder og stedets unikke DNA særdeles godt. Med så stærk en medarbejder- og ledergruppe, der har vand, natur og miljø i blodet, tør jeg ikke lade være med at udnytte det potentiale, som vi har.”

”Fundamentet er på plads for, at de to fondes forretning og grønne formål kan gå ind i en ny udviklingsfase. Vi står stærkt, og en ny tid venter.”

Har stor erfaring
Ferskvandscentret blev i 1981 stiftet af Silkeborg Kommune samt flere virksomheder. I dag driver centret nabohotellerne Vejlsøhus og Gl. Skovridergaard, en erhvervspark med 70 virksomheder samt et kursuscenter med et efteruddannelsesprogram på vand-, miljø- og naturområdet 

Det er den hidtidige chef for de to hoteller Jakob Beck Wätjen, der er blevet tildelt titlen som ny direktør for Ferskvandcentret.

Han har stor erfaring med hoteldrift, da han i 15 år har været direktør for Montra Hotel Sabro Kro, der har fire stjerner og 88 værelser. Derudover er Beck Wätjen blandt andet også formand for HORESTAs regionsbestyrelse i Midtjylland samt næstformand i det regionale arbejdsmarkedsråd i Østjylland.

”Med udmeldingen fra bestyrelsen, kan vi nu øge fokus på vores oprindelige DNA og vision. At formidle viden om dansk natur, vand og miljø. Det skal integreres endnu mere i vores forretningsområder i kombination med gode oplevelser for kursister og gæster,” siger den nytiltrådte direktør.

Har hidtil været konstitueret
Den altoverskyggende opgave hos AQUA Akvarium & Dyrepark består i at formidle viden om den danske natur i og omkring landets ferske vande til de gæster, der årligt indløser billet. Det gjorde 120.815 besøgende sidste år ifølge den seneste udgave af attraktionslisten fra VisitDenmark.

Stedets nye direktør er Lisbeth Skovmand Høgh, som oprindeligt er uddannet biolog, men i de seneste fem år har hun været en del af ledelsen på AQUA, hvor hun ligeledes har været konstitueret i direktørrollen siden juni i år. Nu har hun dog officielt overtaget titlen.

Skovmand Høgh fortæller, at man i løbet af en periode har lagt det nødvendige fundament for at kunne forny turistattraktionen og udvikle den yderligere. Det er man nu klar til at kapitalisere på.

”Det nye AQUA, sammen med den nye organisering betyder, at vi nu har den helt rigtige platform klar til at videreudvikle AQUA mange år ud i fremtiden.”


Relaterede artikler:

Ansætter erfaren profil som administrerende direktør

Derfor er Silkeborg utilfreds med VisitAarhus

Nyt job til kendt dansk hoteldirektør