Solsikkesnoren bliver i første omgang tilgængelig i Molslinjens havne i Aarhus og Rønne og kan afhentes gratis. PR-foto.

Stort færgerederi sætter fokus på usynlige handicap

Molslinjen, der driver ni danske færgeruter, tilslutter sig ”solsikkeprogrammet” til rejsende med usynlige handicap. De bærer Solsikkesnoren for at signalere behov for tålmodighed eller hjælp.

For personer med usynlige handicap, som autisme, alzheimers, hjerneskade, ADHD, angst, PTSD og så videre, kan ukendte omgivelser være stressende eller belastende.

Så når nogle af Molslinjens otte millioner årlige færgepassagerer fra midten af denne måned skal med rederiets færger, vil personalet ombord forhåbentligt kunne genkende ”solsikkesnoren,” der indikerer, at bæreren af symbolet har et usynligt handicap.

Molslinjen tilslutter sig nemlig Solsikkeprogrammet og sætter fokus på tilgængelighed for passagerer med usynlige handicap, skriver rederiet i en pressemeddelelse.

Fra 15. december kan Molslinjens færgegæster i hele landet bære Solsikkesnoren, der gør det nemmere for gæster og medarbejdere at se, at der kan være behov for ekstra tid, tålmodighed eller hjælp.

Rederiets medarbejdere trænes
Med Molslinjen ombord i Solsikkeprogrammet trænes rederiets medarbejdere så de ved, hvad et usynligt handicap er, hvad Solsikken betyder og hvordan man bedst møder en person, der har valgt at gøre det usynlige handicap synligt med Solsikkesnoren.

Det skal gøre det nemmere for personer med udfordringer som øjet ikke kan se, og samtidig gøre det tydeligt for medarbejdere og andre færgegæster, at der kan være behov for noget ekstra.

Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard, siger i pressemeddelelsen: ”Molslinjens færger forbinder Danmark og sikrer forbindelsen mellem øerne. Bevægelsesfrihed er et nøgleord hos os, og derfor er det vigtigt for os, at vi kan byde alle velkommen på en tryg måde ombord på Molslinjens færger.”

Molslinjen vil igangsætte en kampagne med information til alle færgegæster om blandt andet solsikkesnoren, så de kan bidrage til en mere tryg færgerejse for alle.

”Der er mange elementer, der skal tages højde for, når man rejser med kollektiv transport som Molslinjen. Ved at uddanne og træne rederiets medarbejdere sikrer vi ikke kun, at de hurtigt kan kende en person med et skjult handicap, men vi håber og tror, at det kommer til at give tryghed for alle”, siger Jesper Skovgaard.

Næsten monopol på danske færgeruter
Molslinjen sejler nærmest alle store og større danske færgeruter, i alt ni fordelt på Alslinjen, Bornholmslinjen, Fanølinjen, Langelandslinjen, Molslinjen og Samsølinjen.

I starten af næste år forventes Molslinjen også at overtage ForSea-rederiet, der sejler mellem Helsingør og Helsingborg. ForSea blev allerede for et år siden del af solsikkesnor-programmet.

Molslinjen sejler fra marts til oktober også mellem Sjællands Odde og Ebeltoft på Djursland, mens Bornholmslinjen har tre ruter til Bornholm, fra Ystad i Sverige, Køge og tyske Sassnitz.

Molslinjen, der beskriver sig som Danmarks største indenrigsfærgerederi, omsatte sidste år for 1,6 milliarder kroner. Rederiet har siden 2015 udvidet fra to til ni danske færgeruter og forøget flåden til 15 skibe, der under normale rejseår betjener op til otte millioner passagerer.

Molslinjen står ligeledes bag fjernbusserne fra Kombardo Expressen.

 

Relaterede artikler:

Molslinjen bliver endnu større: Køber ForSea

Færgerute får ”Solsikkesnoren” til usynlige handicap

Solsikkesnor kan nu bruges i Universe Science Park