Express 5. (Foto: Bornholmslinjen | Facebook.com | PR)

Molslinjen afslører: Sådan forløb påsken

Den seneste lidt over en uges præstationer på sejladserne over Kattegat samt til og fra Bornholm er godkendte, siger Molslinjen, der aldrig før har haft så mange biler med til Klippeøen i påsken.

Påskeæggene er fundet, frokosterne sat til livs og årets første forårshelligdage er nu overstået. Dermed er hverdagen atter over os og i flere dele af turistbranchen indebærer det, at der skal gøres status over, hvorledes påsken er forløbet.

Det gælder også hos Molslinjen. Derfor har rederiet udfærdiget en opgørelse over den netop forgangne påske, der beskrives som en god en af slagsen i og med, at den tangerede den hidtidige rekord, som blev sat for to år siden.

Overgik ikke rekordår
Opgørelsen dækker over perioden fra onsdag den 27. marts til og med anden påskedag, som i år faldt på den 1. april. I løbet af påsken havde Molslinjens hurtigfærger over Kattegat tilsammen 26.100 biler med ombord, mens passagertallet endte på 85.579 færgerejsende.

Det er seks procent flere biler og fire procent flere passagerer end sidste år, fortæller Molslinjen, der dog ikke sætter konkrete tal på påsken 2023.

Den nuværende påskerekord blev sat i 2022. Dengang husede færgernes vogndæk 30.089 biler, mens 93.163 passagerer gjorde brug af sejladserne, fortæller Molslinjen. De aktuelle tal er henholdsvis 13,2 procent og 8,1 procent lavere end dem fra rekordåret.

Har aldrig sejlet med flere biler
Der var også fremgang at spore på færgefarterne til og fra Bornholm, som ligeledes varetages af Molslinjen. Her blev der sat rekord i antallet af biler, da dette aldrig tidligere har været højere.

I år blev der nemlig sejlet 12.867 biler mellem Rønne og Ystad, hvilket svarer til en stigning på 6,2 procent i forhold til de 12.110 biler, som Bornholmslinjen havde ombord i påsken sidste år. Sammenlignet med 2022 har to procent flere biler taget turen frem og tilbage, oplyses det.

Derudover var der i år 46.006 passagerer med på overfarterne. Det er to procent flere end sidste år, hvor antallet beløb sig til 45.105 gæster. Det var desuden godt en enkelt procent under de 46.444 passagerer som var med færgerne i påsken 2022, der også var et rekordår for Bornholmslinjen.

”Det viser styrken ved mere kapacitet, når vi har flere biler med i år, hvor påsken ligger meget tidligt i forhold til påsken 2022. Det kan vi kun være tilfredse med,” siger Molslinjens kommercielle direktør Jesper Skovgaard.

Han henviser til, at rederiet siden har taget verdens største hurtigfærge Express 5 i brug på sejladserne til og fra klippeøen.


Relaterede artikler:

Syv år mere med Express 1 på Bornholm

Bornholmslinjen skruer ned for antallet af afgange

Nu er der sat dato på første tur med kæmpefærge