Krydstogtskibet Costa Favolosa ud for Aarhus Ø. Foto: Dennis Borup.

Skifter navn: Krydstogtnetværk vil have mere national profil

Krydstogtnetværket CruiseCopenhagen har på en generalforsamling valgt at skifte navn for at styrke sin nationale profil. Samtidig lægger man nu mere fokus på bæredygtige tiltag.

Tiden, hvor hele krydstogtturismen var centreret om København, er forbi. Danske destinationer uden for hovedstaden oplever stigende popularitet, og i maj sidste år kunne turistindustrien i Skagen for eksempel fejre, at rekordmange krydstogtgæster besøgte byen samme dag, da to skibe lagde til, og 5.995 krydstogtturister gik i land.

Den udvikling betyder nu, at netværket for den danske krydstogtbranche, CruiseCopenhagen, har besluttet at ændre sit navn til Cruise Denmark – Copenhagen and beyond.

Samtidig er netværkets vedtægter blevet skrevet om, således det styrkede nationale fokus og netværkets opgave med bæredygtig omstilling er blevet tilføjet. Beslutningerne blev taget på netværkets årlige generalforsamling, som netop er blevet afholdt på Home of Carlsberg i København, oplyser Cruise Denmark – Copenhagen and beyond i en pressemeddelelse.

”I en tid, hvor krydstogtturismen vokser markant over hele landet, er det glædeligt, at vi nu får et navn, der mere tydeligt afspejler vores identitet som hele Danmarks krydstogtnetværk. Det er unikt, at hele værdikæden, der er involveret i et krydstogtanløb i Danmark, er samlet i vores netværk. Det skaber unikke, effektive og mindeværdige oplevelser for vores mange krydstogtgæster,” udtaler Karim Nielsen, administrerende direktør for Kølpin Hotels og formand for Cruise Denmark – Copenhagen and beyond.

Direktør sætter punktum i vigtig debat
For direktør for krydstogtturisme i Wonderful Copenhagen, Klaus Bondam, er det nogle vigtige opgaver, der nu er sat flueben ved, fortæller direktøren.

”Siden jeg tiltrådte som direktør for godt et år siden, har en af mine vigtigste opgaver været at afslutte debatten om netværkets fremtidige navn og en mere fleksibel kontingentstruktur. Vi er nu i mål og har samtidig fremtidssikret netværkets økonomi. Vores nye vedtægter understreger også vores ansvar for at skabe en bæredygtig udvikling af krydstogtturismen, til gavn for miljø og klima, erhverv, lokalbefolkning og samfundet bredt set,” siger han.

Det danske krydstogtnetværk konstaterer, at de svære år under pandemien er forbi, og turismeformen er stærkt på vej tilbage, lyder det. I 2024 forventes der 492 krydstogtanløb og omkring 1,2 millioner krydstogtgæster i de 10 danske havne, der er medlem af netværket.

Omkring 500.000 af disse gæster vil besøge havne uden for København, hvilket er en ny rekord. Antallet af krydstogtgæster uden for København er steget med cirka 125 procent sammenlignet med tiden før COVID-19-pandemien, oplyser Cruise Denmark – Copenhagen and beyond.

Medlemmerne af Cruise Denmark – Copenhagen and beyond inkluderer blandt andet havnene i Rønne, Aarhus, Kalundborg, Fredericia, Skagen, Hundested, Helsingør, Nyborg, Sønderborg og København. Derudover vil Esbjerg og Aalborg også modtage krydstogtanløb i 2024, men disse er ikke en del netværket, oplyses det.

 

Relaterede artikler:

Forventer flere krydstogtanløb i 2024

Rekordmange anløb i København over vinteren

Aarhus indfører afgift på skibe uden landstrøm