Stella Maris ved Svendborgsund. PR-billede.

Hotel lukker ned og rykker på festival

Et fynsk badehotel er i disse dage taget på Heartland for at servere mad til festivalens gæster. Her ønsker man at give gæsterne en gourmet-oplevelse, lyder det.

Badehotellet Stella Maris, der ligger ved Svendborgsund er taget på festival. Mellem den 13. og 15. juni løber Heartland nemlig af stablen ved Egeskov Slot på Fyn, og her har Stella Maris flyttet sit køkken, sin restaurant og alle sine medarbejdere ind på festivalpladsen for at servere frokost og middag fra Brasserie Rigborgs lokaler i slotshaven.

Og selvom det måske ikke er mange, som forventer at finde hvide duge, treretters gourmet-menu og et vinkort bestående af tyske, franske og italienske vine på en musikfestival, er det netop, hvad Heartlands gæster i disse dage bliver mødt af, oplyser hotellet i en pressemeddelelse.

”Det er første gang, vi lukker ned i Svendborg for at bygge vores restaurant op et andet sted, så vi er naturligvis rigtig spændte,” fortæller Lui Haas Jensen, direktør for Stella Maris.

Han tilføjer, at hotellet og Heartland umiddelbart er et godt match.

”Selvom det måske kan virke lidt mærkeligt at bygge en gourmet-restaurant op på en festivalplads, så matcher hele festival-viben nok i virkeligheden meget godt til vores koncept. Til daglig er vi også mere bare tæer i skoene og rosé på terrassen end stramme slips og et svært udtaleligt Haute Cuisine. Vi vil egentlig bare gerne lave en fed oplevelse for festivalgæsterne.”

Eksklusiv oplevelse
Selvom der angiveligt er god plads til Birkenstock-sandaler, er det ikke fordi, at alle Heartlands gæster bare kan slå sig ned ved et bord og lade sig traktere.

For at få lov til at spise med og nyde menuen bestående blandt andet af hyldeblomstsyltede hvide asparges, farseret vagtel og fynske rabarber med hvid chokolademousse, skal man have købt adgang til festivalens platinum lounge, oplyser Stella Maris.

”Det er nok først og fremmest personer, som bruger festivalen til at pleje forretningsforbindelser, der har købt adgang til loungen, men det er også min oplevelse, at en del vennepar fra det lidt mere modne publikum, som ønsker en anderledes festivaloplevelse, har booket bord. Og så er der selvfølgelig også en del af de mennesker, som vi ser regelmæssigt nede på hotellet, som er nysgerrige på, hvordan konceptet fungerer uden for matriklen,” siger Lui Haas Jensen.

Stella Maris oplyser i øvrigt, at man forventer godt 600 gæster i løbet af disse dage. Derfor har man da også valgt at lukke hotellet helt søndag, så medarbejderne får mulighed for at puste ud.

Festival sætter fokus på spirituskørsel
Mens Stella Maris står for at servere vin, er der en anden virksomhed i branchen, som i stedet slår et slag for, at festivalens gæster kører fra festivalen med en ædru chauffør.

Heartland Festival har indgået et samarbejde med Europcar om initiativet ”Celebrating the Designated Driver,” som gør opmærksom på og hylder festivalgæsterne, som holder sig ædru for at være chauffør for sine venner.

Under festivaldagene vil Europcar således uddele op mod tusind gratis engangsalkometre på parkeringspladsen før og efter de store koncerter. På festivalpladsens Euopcar-loungeområde kan ‘The Designated Drivers’ vinde VIP-podiepladser til de største koncerter, oplyser Heartland og Europcar i en pressemeddelelse. Sidste år besøgte 23.000 gæster i øvrigt Heartland.

 

Relaterede artikler:

Dansk placering blandt verdens bedste har værdi for turismen

Kendt brygmester skal drive ikonisk kro i Tivoli

Udfordringer spøger stadig hos landets restauranter