Michael Ottesen. (PR-foto).

Ny Legoland-direktør hentet i detailhandlen

I starten af året blev det annonceret, at Legolands direktør forlader posten, da han er blevet forfremmet. Nu er hans arvtager fundet i detailhandlen, og selvom han ikke kommer fra branchen, kommer han stadig med kendskab til forlystelsesparken.

Fra den 1. september hedder direktøren for en af landets største turistattraktioner, Legoland, Michael Ottesen. Han kommer fra en stilling som regionsdirektør for Lidl Øst. Han overtager stillingen fra Christian Woller, som er blevet forfremmet til Managing Director Legoland Europe and Asia i Legolands moderselskab, Merling Entertainments.

Den afgående direktør er ikke i tvivl om, at Michael Ottesen er det rigtige match til at afløse ham på direktørposten.

”Michaels lange erfaring med både drift, forretningsudvikling og ledelse af store teams er et perfekt match til rollen som direktør for Legoland Billund. Jeg er sikker på, at han med sine kompetencer hurtigt vil lære vores branche at kende og tage oplevelserne i Legoland til nye højder,” siger Christian Woller således.

Kommer med godt kendskab
Selv siger Michael Ottesen, at han glæder sig til stå i spidsen for den store forlystelsespark i Billund, som han betegner som ”en organisation, der virkelig er synonym med noget, vi er stolte af i Danmark.”

”Og så glæder jeg mig til at møde medarbejderne og opleve, hvordan man gør sig klar til en sæson og være med, når det hele peaker,” siger han.

Michael Ottesen er født og opvokset i Vejle og har boet i byen i hele sit voksenliv. Og selvom han ikke har erfaring med at drive forlystelsespark, er han kommet mange gange som gæst, og har oplevet Legoland med sin kone og deres tre børn, der i dag er 11, 15 og 17 år.

”Vi har haft sæsonpas med børnene og har besøgt Legoland  adskillige gange, så jeg har et godt indtryk af, hvad jeg træder ind i fra et gæsteperspektiv. Nu skal jeg til at lære organisationen at kende indefra, og det vil jeg blandt andet gøre ved at komme ud og opleve, hvad det vil sige at være medarbejder i Legoland, forklarer Michael Ottesen.

Overtager virksomhed med stort overskud
Den kommende direktør konstaterer, at Legoland i dag kører godt, og derfor kommer han ikke til at gennemføre store ændringer i sin første tid som direktør.

”Jeg skal ikke ind og lave en stor turnaround, men jeg tror stadig, der er ting, der kan lægges ovenpå – og det hele starter i gæsteoplevelsen og hos de medarbejdere, der møder gæsterne hver dag,” siger Michael Ottesen.

Legoland i Billund har i øvrigt 250 faste medarbejdere og cirka 1.600 sæsonansatte. I det senest offentliggjorte regnskab for 2022 havde parken en omsætning på 871 millioner kroner og et resultat efter skat på 193 millioner kroner.

 

Relaterede artikler:

Legoland-direktør skifter: ”Jeg fik lov at prøve alt”

Legoland skal have ny direktør

Legoland udnytter koncernstyrke med populær gris