Sådan kommer det nye hotel til at tage sig ud, hvis det står til Horup Bolig. PR-foto.

Massiv interesse for kontroversielle hotelplaner

Det har givet anledning til debat, at et lokalt byggefirma i Aabenraa ønsker at opføre et hotel med op til 200 værelser. Nu har Aabenraa Kommune måttet ændre formatet på et borgermøde, da der er 800 tilmeldte.

Der er stor interesse for hotelbyggeriet, som den lokale byggevirksomhed i Aabenraa, Horup Byg, ønsker at opføre i byen, hvor det blot 21 værelser store Hotel Østerø i dag ligger i første parket med udsigt over Aabenraa fjord.

Konkret ønsker Horup Byg at opføre et 15 etager og 50 meter højt byggeri som skal indeholde et hotel med 175-200 hotelværelser, 125 seniorboliger og en restaurant med plads til 350 siddende gæster.

Men hotellet er ikke helt ukontroversielt i den sønderjyske by, og derfor afholder Aabenraa Kommune et borgermøde den 19. juni, hvor Horup Bygs ejer, Per Horup, også vil deltage. Og interessen for mødet er allerede overvældende, og således har 800 borgere meldt deres deltagelse.

Det får nu Aabenraa Kommune til at ændre formatet på borgermødet markant, oplyser kommunen til JydskeVestkysten.

”Det store deltagerantal betyder, at vi ikke kan afvikle mødet som først planlagt med dialog med aktørerne i mindre grupper. Vi har derfor i stedet valgt at afvikle arrangementet ved at samle oplægsholderne på scenen og lade dem besvare spørgsmål fra salen,” skriver Aabenraa Kommune i en mail, som er sendt ud til de tilmeldte. De mange spørgsmål, som det store opbud måtte genere, kommer borgerne til at indsende elektronisk under arrangementet, oplyses det også.

Har mødt modstand lokalt
Debatten om det store hotel i Aabenraa blev udløst, fordi hotelplanerne ikke ligefrem er ubetinget populære blandt byens borgere, og en rapport, som arkitektfirmaet Transform har udført for kommunen, kaster kritisk lys over planerne.

Blandt andet tager arkitektfirmaet placeringen ud til Aabenraa Fjord under lup. For Transform vurderer ikke, at placeringen duer til så stort et byggeri. Således skriver arkitektfirmaet, at der bør kigges på en anden placering til det 15 etager, næsten 50 meter høje hotel- og boligbyggeri.

Det skyldes, at området i dag er præget af forholdsvis lav bebyggelse, der ikke overstiger tre etager, og derfor vil byggeriet være meget dominerende i Aabenraas bybillede særligt i omkringliggende boligområder.

Transform tager også byggeriets størrelse under lup. Det nuværende Hotel Østersøen har et etageareal på 4.440 kvadratmeter og en byggeprocent på 39. Til sammenligning har forslaget til Hvalen et etageareal på 25.751 kvadratmeter og en bebyggelsesprocent på 160 procent af grunden.

Den kraftigt forøgede volumen kalder Transform for ”den måske største udfordring i forhold til at skabe et harmonisk og velfungerende projekt.”

På den baggrund vurderer Transform, at etagearealet på byggeriet bør reduceres med op til 40 procent for at få det nye hotel til at passe bedre ind i området.

 

Relaterede artikler:

Store hotelplaner: Kritiske borgere skal høres

Turistbranchen forsvarer stort sønderjysk hotelprojekt

Rapport kaster kritisk lys over foreslået hotel