Odense Centrum. Foto: Jonas Legarth.

Odense vinder international robotkonference

Om et år bliver Odense vært for en international robotkonference som den første by i Skandinavien. Selvom Odense er den mindste by, der har været vært for konferencen, er forventningerne høje.

Til næste år kan Odense se frem til at sætte rammerne for mere en 1.000 robotentusiaster, udviklere og forskere, som fra den 21. til 23. oktober gæster byen i forbindelse med den store robotkonference ROSCon. Det oplyser Destination Fyn i en pressemeddelelse.

Destinationsselskabet oplyser, at Odense er lykkedes med at trække konferencen til byen gennem et tæt samarbejde mellem både offentlige og private aktører, og selvom Fyns hovedstad er den mindste by, der nogensinde har lagt hus til konferencen, har arrangører høje forventninger til Odense som konferenceby.

“Odenses ry som et globalt knudepunkt for robotinnovation gør byen til det naturlige valg som vært for ROSCon 2024. Det blomstrende økosystem af førende forskningsinstitutioner, banebrydende virksomheder og ivrige robotentusiaster afspejler vores fællesskab, og vi ser frem til denne spændende næste udgave,” siger Vanessa Yamzon Orsi, administrerende direktør i Open Robotics, der står bag konferencen.

Under konferencen ventes deltagagere fra mere end 45 lande at deltage, og Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juhl (S), betegner messen som en blåstempling.

“I Odense tør vi godt sige højt, at vi vil være verdens bedste robotby. Derfor er det også en markant blåstempling, når en så stor og vigtig konference som ROSCon vælger at udpege Odense som værtsby. Vi tager plads blandt store, internationale metropoler, der tidligere har lagt by til konferencen. Når det overhovedet er muligt, skyldes det at det odenseanske robotmiljø er i særklasse, og noget man i høj grad orienterer sig mod i resten af verden.”

Strategisk tilgang har gjort forskellen
At sige, at Odense får plads blandt verdens store, internationale metropoler, er ingen tilsnigelse. I år blev messen afholdt i New Orleans, og i 2022 fandt messen sted i Tokyo. Ifølge Destination Fyn, er det en strategisk tilgang til konferenceafvikling i Odense, der har sikret, at byen har vundet værtskabet.

“ROSCon er et af de første helt fuldbyrdede eksempler på vores ambition om at sikre en tæt sammenhæng mellem erhvervsturismen og erhvervsudviklingen. For eksempel efterspørger robotindustrien på Fyn flere talenter og arbejdskraft. Derfor ser vi sammen med Odense Robotics, Odense Kommune og vores regionale erhvervsfyrtårn NextGen Robotics på, hvilke konferencer og events vi kan tiltrække for at imødekomme dette,” fortæller Kirsten Rudbeck, erhvervsturismechef i Destination Fyn.

Hun tilføjer:

”At vi zoomer ind på vores fynske styrkepositioner som for eksempel robotområdet gør, at konferencerne kan bruges som et effektivt redskab til at understøtte erhvervsudviklingen.”

Ifølge Kirsten Rudbeck er konkurrencen om at tiltrække store konferencer særdeles stor efter corona, og derfor er det styrkepositionerne, der skal satses på, hvis man som destination skal gøre sig attraktiv over for arrangører.

 

Relaterede artikler:

Jysk by tiltrækker international turismekonference

København genvinder storkongres i 2025

WoCo viser hovedstaden frem til kongreskunder