Viborg. Foto: Frame & Work.

Jysk by tiltrækker international turismekonference

Næste år kommer Viborg til at være centrum for den europæiske cykelturisme. Byen har nemlig vundet en international konference, der på langt sigt kan gavne byen som cykeldestination.

Næste år bliver der sat fokus op europæisk cykelturisme i Viborg. Byen har nemlig vundet konferencen EuroVelo & Cycling Tourism Conference 2024. Det oplyser Viborg Kommune i en pressemeddelelse.

Det betyder konkret, at byen fra den 23. til den 25. september 2024 skal være været for 350-400 deltagere fra hele Europa, men for kommunen er det også et tegn på, at der er potentiale i cykelturismen, fortæller Viborg Kommunes 1. viceborgmester og kulturudvalgsformand, Mads Panny (S).

”Jeg er selvsagt stolt af, at de mange professionelle fagfolk inden for cykelturisme har valgt Viborg som deres næste værtsby. For mig siger det noget om, at Viborg bliver betragtet både som en god konferenceby og som en spændende destination for europæiske cykelturister,” siger han.

Destination og rejsebureau hjalp kommune
Viborg Kommune oplyser, at cykelkonferencen blev vundet til Viborg på baggrund af budmateriale, som VisitAarhus har udarbejdet i samarbejde med Michael Andersen fra rejseselskabet Pedal People, som er ekstern projektleder for Viborg Kommune.

Pia Lange Christensen, direktør for VisitAarhus, fortæller, at EuroVelo & Cycling Tourism Conference kommer til at kunne mærkes i det Viborgs turismeerhverv.

”Vi er rigtig glade for, at vi har kunnet bidrage til at tiltrække en stor international konference med flere hundrede besøgende til Viborg Kommune. Det vil kunne mærkes i turisterhvervet, når der kommer en stor konference som denne med gæster, som skal overnatte og spise. Samtidig er det med til at understrege, at vi også i fremtiden kan gøre os forhåbninger om at vinde endnu flere konferencer til Viborg-egnen,” siger Pia Lange Christensen.

Destinationsdirektøren er i øvrigt enig med Mads Panny i, at cykelturisme har potentiale i Viborg. Hun peger som eksempel på Hærvejsløbet, der er en del af løbsserien L’étape by Tour de France, der har Viborg som målby, og er arrangeret i et samarbejde mellem DGI og arrangørerne bag Tour de France. Ifølge Pia Lange Christensen er begivenheder som disse med til at sætte Viborg på landkortet.

Viborg Kommune oplyser, at det bliver Tinghallen i Viborg, der kommer til at lægge kvadratmeter til konferencen. Lokale turistaktører vil i øvrigt blive inddraget, når konferencedeltagere skal på ekskursioner langs Hærvejen.

 

Relaterede artikler:

Dansk bud på stort cykelløb tager form

Nyt værktøj viser danskernes cykelvaner

Pulje skal forbedre cykeloplevelsen i Danmark