Messecenter Herning. Arkivfoto: MCH/Tony Brøchner.

MCH melder om højt aktivitetsniveau i 2024

Messecenter Herning er trådt ud af 2023 med pæne besøgstal. Nu melder MCH, at det også er gået godt på messefronten, og der tegner sig et pænt aktivitetsniveau i 2024.

MCH har tidligere meldt, at 2023 bød på en fremgang i antallet af besøgende på det store messecenter i Herning. I alt var der 971.817 besøgende til de i alt 263 fag- og publikumsmesser, kultur- og sportsarrangementer, møder, kongresser og fester, som MCH var vært for i 2023. Til sammenligning var der 957.000 gæster til 272 arrangementer i 2022.

Nu melder MCH også, at aktivitetsniveauet har været højt, når det gælder messecenterets største og ældste forretningsområde, som er messer og udstillinger. I alt var der 290.000 besøgende til denne type arrangementer i 2023, oplyser MCH i en pressemeddelelse.

Samtidig ser det høje aktivitetsniveau ud til at holde ved i 2024. Man har lige gennemført kunstmessen Art Herning, og indenfor de næste 50 dage venter yderligere fem messer og udstillinger, blandt andet design– og interiørmessen Formland, ferie-, camping- og rejsemessen Ferie for Alle, og fødevaremessen Foodexpo, som alle tre ifølge MCH er førende i Norden.

Glæder sig over efterspørgsel i 2024
Mens de næste to måneder byder på mange messer, ligger antallet for hele 2024 på i alt 17 messer og udstillinger, og det drejer sig om en blanding af både forbruger- og fagmesser, oplyser MCH.

MCH’s administrerende direktør Georg Sørensen glæder sig både over aktivitetsniveauet i 2023 og 2024.

”Som koncern elsker vi at have gæster og værtskabet. Vores messer samler tilsammen flere end 50.000 virksomheder, og vi blev alle igen i 2023 både bekræftet og bestyrket i værdien af det personlige møde. Vi vil fortsat gøre os umage for at leve op til den tillid, det er at være mødestedet for så mange danske erhvervs- og industrivirksomheder,” siger Georg Sørensen således.

Kan fejre rundt jubilæum
Mens MCH glæder sig over antallet af messer og udstillinger, man skal være vært for i løbet af året, er det ikke det eneste, messecenteret kan fejre i 2024.

Den 20. maj kan oplevelseskoncernen nemlig fejre, at det er 70 år siden, at den første hal på 1.600 kvadratmeter kunne slå dørene op for offentligheden for første gang.

En kuriøs detalje er, at MCH sidste år fejrede 60-års jubilæum. Her fejrede man dog, at fem nye haller på 10.000 kvadratmeter stod klar til at modtage de første gæster, hvilket var startskuddet til store messer på stedet.

MCH  har i øvrigt tidligere oplyst, at man allerede har taget hul på planlægningen af 2025, som blandet andet byder på verdensmesterskabet i ishockey og det europæiske håndværkermesterskab, Euroskills.

 

Relaterede artikler:

MCH ser tilbage på et 2023 med gode besøgstal

Ny strategi skal skabe mere mødeturisme

Efter COVID-19: Analyse udpeger tre nye tendenser