Mødelokale på Comwell Copenhagen Portside. Arkivpressefoto: Comwell Hotels.

Nye miljøstandarder på vej til mødebranchen

Nye internationale standarder for bæredygtighed er på vej til event- og mødebranchen. De kommer til at være en hjælp for branchen, fortæller en dansk repræsentant, der er med til at udvikle de nye standarder.

Siden 2012 har den internationale standard ISO 20121 for bæredygtighed i event- og mødebranchen været gældende.

Men op til De Olympiske Lege i Paris i 2024 bliver standarderne nu revideret, så kravene i ISO 20121-certificeringen kommer til at flugte med krav fra EU når det gælder bæredygtigheds-rapportering, CO2-regnskaber, social ansvarlighed, produktkrav, affaldsreduktion med mere.

Det fortæller Ulrika Mårtensson, der er forperson for det danske udvalg S-895 Bæredygtighed i event- og mødebranchen, som skal være med i det internationale arbejde med at revidere standarden.

”Vi skal sikre, at vi taler et sprog, som vores kunder forstår. Alle brancher har ISO-standarder så at arbejde med ISO 20121, den eneste globalt anerkendte standard for event- og mødebranchen, giver et fælles fundament for et strategisk arbejde, der bringer reel værdi til kunderne parallelt med, at vi udvikler vores egen branche på troværdig vis,” siger hun i en pressemeddelelse fra Dansk Standard, Danmarks officielle standardiseringsorganisation.

Den danske mødebranche giver sit besyv med
Dansk Standard har etableret det danske udvalg for bæredygtighed i event- og mødebranchen for at danske interesser bliver varetaget i tilblivelsen af de nye miljøstandarder.

Berit Holbech Asmussen, chefkonsulent i Dansk Standard fortæller, at den danske møde- og konferenceindustri også får mulighed for at kommentere på de nye standarder.

”Det er planen, at den reviderede standard allerede skal være klar til næste sommer, så OL i Paris 2024 kan blive certificeret efter den. Derfor bliver den sendt ud til kommentering den 19. september. Det er rigtig godt, at helt store arrangører går forrest og dermed kan inspirere hele branchen til at levere mere bæredygtige events,” siger hun.

Standarden ISO 20121 er et eksisterende ledelsessystem for bæredygtighed i events fra 2012, der indeholder krav og vejledninger, som er designet og udviklet til, at virksomheder fra hoteller, kongrescenter, festivalpladser og -scener til cateringvirksomheder, eventbureauer, kommuner, destinationsselskaber med mere kan anvende den i deres arbejde med strategi og dokumentation.

Med opdateringen af standarden er det planen, at den kommer til at flugte bedre med stigende krav om bæredygtighed fra kunder samt ny lovgivning inden for området.

 

Relaterede artikler:

Lancerer digital bookingplatform til konferencer

”Vi har en fin rejse foran os med stor ekspansion”

Går efter store internationale konferencer