Fem hotelvirksomheder er gået sammen om Moving Hospitality. Fra venstre er det Astrid Kolle Østergaard, Guldsmeden Hotels, Kirsten Skovgaard Aggersborg, Guldsmeden Hotels, Stine Skouborg, Brøchner Hotels, Claus Nielsen, Sinatur Hotel & Konference, Mads Krogh, Arthur Hotels og Tore Vilhelmsen, Dallund Slot. PR-foto.

Hoteller går sammen om grøn bevægelse

Fem hotelvirksomheder er gået samme for at skabe, hvad de kalder en grøn bevægelse. De vil blandt andet presse på, for at forsyningskæden bliver mere grøn, og så vil de have politisk indflydelse.

Hospitalitybranchen kan gøre endnu mere for den grønne omstilling. Det mener fem hotelvirksomheder, som er gået sammen i initiativet Moving Hospitality, som de betegner som en grøn bevægelse.

Det drejer sig om Sinatur Hotel & Konference, Arthur Hotels, Guldsmeden Hotels, Brøchner Hotels samt Dallund Slot, og de lægger ikke skjul på, at der er tale om et ambitiøst projekt.

”Ikke mere snak. Ikke flere tomme ord. Ikke flere fine skåltaler. Nu skal der handling bag. Og vi er en gruppe, der er klar til dette,” skriver Claus Nielsen, general manager for Sinatur Hotel & Konference i et opslag på LinkedIn.

Først og fremmest vil hotellerne udveksle mere viden og erfaring om grøn omstilling, end det er tilfældet i dag. Man har også sat som målsætning, at man vil udfordre leverandører og underleverandører til mere klimavenlig drift og produktion.

Samtidig vil man også presse på for at skabe øget gennemsigtighed, når det gælder mærkningsordninger og certificeringer, og det er et ønske, at kravene til at opnå bæredygtighedscertificeringer bliver skærpet.

Man vil også nudge kunder og gæster til at foretage aktive valg og fravalg uden, at det forringer hoteloplevelsen, og skabe arbejdspladser, som er attraktive for fremtiden medarbejdere, som i stigende grad stiller krav til klimahandling fra deres arbejdspladser. På længere sigt vil man vedtage en 2050-plan, som dog ikke er defineret endnu.

Vil have politisk indflydelse
Moving Hospitality har også et mere udadvendt, politisk mål for øje. Det er således en erklæret målsætning, at man vil sidde med ved bordet, når politiske beslutninger på området træffes. Og så handler det også om at sende et signal om en samlet hotelbranche.

Stifterne af Moving Hospitality ønsker således også at signalere, at uanset forhold til erhvervsorganisationer og uanset konkurrencevilkår, så kan branchen handle på området i fællesskab.

”Vi ved det godt, det kan lyde uoverskueligt og som en svær opgave at tage fat på og ikke mindst at lykkedes med. Men gør vi intet, så sker der med garanti ikke noget. Det er simpelthen nødvendigt, at vi i hospitality branchen for alvor stempler ind og arbejder sammen. Vi skal ikke bare følge en dagsorden længere og rette ind, vi skal turde sætte en ambitiøs dagsorden,” skriver Claus Nielsen således på LinkedIn.

Vil have flere med
De fem hotelvirksomheder, der indtil videre er en del af Moving Hospitality, ønsker nu, at flere virksomheder i hospitalityindustrien melder sig under bevægelsens faner.

”For at denne bevægelse virkelig skal få medvind, og vi skal lykkes, skal vi have flere med. Flere som reelt vil den bæredygtige vej og flere som er villige til at investere i dette. Vi er således på ingen måde en lukket gruppe. Vi har blot skudt det hele i gang og nu skal vi have flere med,” skriver Claus Nielsen med opfordring til, at aktører i branchen tager kontakt til en af de fem virksomheder for at blive en del af sammenslutningen.

 

Relaterede artikler:

Første hotelkæde melder sig ind i klimainitiativ

Vil nedbringe plasticaffald med nyt pantsystem

Jysk tivoli får grøn anerkendelse