Mødelokale på Comwell Aarhus. Arkivfoto.

Første hotelkæde melder sig ind i klimainitiativ

En dansk hotelkæde vil nu for alvor træde på speederen i arbejdet for at blive CO2-neutral. Som første hotelkæde har man tilsluttet sig et klimainitiativ, der holder kæden op mod videnskaben.

Den danskejede hotelkæde Comwell Hotels har sat sig for at blive CO2-neutral i år 2030 ligesom andre dele af branchen som eksempelvis Scandic og Hotel Vejlefjord også ønsker det. Fra 2040 er det målet for Comwell, at hele kædens værdikæde ligeledes er CO2-neutral.

Nu har hotelkæden, som den første i Danmark ifølge eget udsagn, taget endnu et skridt i retning mod den målsætning med et medlemskab i Science Based Targets initiative (SBTi red.), som er baseret på Drivhusgasprotokollen og stiftet af FN’s Global Compact (UNGC), CDP, World Resources Institute (WRI) og Verdensnaturfonden (WWF).

SBTi stiller strenge krav til, hvilke standarder, virksomheder skal efterleve, og ifølge Comwell selv, binder det kæden på, hvilke mål, der skal opfyldes, i reduktionen af drivhusgas. Det skriver Comwell i en pressemeddelelse.

”Det er et vigtig skridt for os at tilslutte os SBTi. Som stor hotelkæde i Danmark har vi et tilsvarende stort ansvar i forhold til at passe bedst muligt på den verden, vi lever i. Vi arbejder med ambitiøse mål på klimafronten, og med vores tilslutning forpligter vi os til at opnå en række definerede mål på en relativt kort løbebane,” lyder det fra Peter Schelde, koncernchef i Comwell Hotels.

Han tilføjer:

”SBTi tilbyder en klart defineret vej i forhold til at reducere vores CO2-udledning i overensstemmelse med Paris-aftalens mål om at begrænse den globale opvarmning.”

Fokuserer i første omgang på egen drift
I maj måned udgav Comwell hotels en ESG-rapport, der kortlægger kædens målsætninger og arbejde med bæredygtighed.

Håbet er, at rapporten kan være med til at starte en samtale om, hvordan branchen bedst arbejder med elementerne i ESG, der er en forkortelse for environment, social og governance. Og senest blev rapporten vist på scenen som et godt eksempel under Telling & Nesagers Puls-konference i slutningen af august, hvor også Turisme24.dk var til stede.

Første mål er klimaneutralitet i egen drift på baggrund af Drivhusgasprotokollens scope 1 og scope 2. Ifølge Comwell, er det noget, der kræver stor fokus.

”I øjeblikket har vi særligt fokus på egen drift, og det er vores medarbejdere en kæmpe del af. Uden dem var vi ikke kommet så langt, som vi allerede er. Helt konkret reducerer vi vores energi- og vandforbrug – for eksempel ved udskiftning af el-kilder og investeringer i vandbesparende tiltag. Vi har også fokus på maksimal genanvendelse af affald og mindre madspild, ligesom vi i stigende grad sætter flere planterige retter på menuerne og buffeterne i hotellernes restauranter,” fortæller Mai-Britt Jensen, HR og Sustainability Direktør i Comwell Hotels.

Samtidig med, at man fokuserer på at opnå CO2-neutralitet, retter kæden også blikket på protokollens scope 3, der vedrører eksterne leverandører. Her er det for eksempel et mål, at størstedelen af Comwells leverandører har tilsluttet sig kædens code of conduct, der stiller krav til bæredygtighed, allerede i 2025.

Andre aktører på vej
Comwell er ikke den eneste aktør i den danske hospitalitysektor, som har kig på SBTi. I maj måned meddelte Bella Group, der driver Bella Center Copenhagen og Bella Arena samt hotellerne Crowne Plaza Copenhagen Towers, AC Hotel Bella Sky og Copenhagen Marriott Hotel, at man i løbet af 2023 vil tilslutte sig initiativet.

I Scanics årlige sustainability rapport fremgår det også, at kæden har tanker om at udvikle klimamål, som kan godkendes af SBTi.

I en pressemeddelelse fra FN’s Global Compact fra juli måned fremgår det i øvrigt, at Danmark procentuelt set har det næsthøjeste antal virksomheder, som har tilsluttet sig SBTi blandt OECD’s 38 medlemslande. I alt havde 112 virksomheder dengang tilsluttet sig initiativet.

 

Relaterede artikler:

“Der er ingen tvivl om, at vi står med en stor udfordring”

Kæde søsætter bæredygtig kokkeuddannelse

Vil løfte samtale om bæredygtighed i branchen