Maria Olafsson. Foto: Maria Olafsson.

HORESTA udnævner ny politisk chef

For tre uger siden sagde erhvervsorganisationen farvel til sin politiske direktør efter et halvt år på posten. Nu har HORESTA hentet aftageren i egne rækker.

I slutningen af september måned meddelte Mette Falkenberg Rasmussen, at hun stoppede som direktør for politik og bæredygtighed i HORESTA.

Nu har erhvervsorganisationen fundet en afløser i form af Maria Olafsson, som har været politisk konsulent for HORESTA siden april 2023 og altså fremover får titlen politisk chef.

”Jeg er pivstolt og dybt beæret over, at jeg nu kan skrive politisk chef i HORESTA på visitkortet. Tusind tak for tilliden til Pia E. Voss, Jeppe Møller-Herskind og bestyrelsen. Tak for de mange lykønskninger fra mine skønne kolleger, medlemmer og mit skarpe team i politisk afdeling,” skriver Olafsson på LinkedIn.

Et erhverv, der skaber værdi
Maria Olafsson har en kandidatgrad i dansk fra Københavns Universitet. Før hun kom til HORESTA, var hun mellem 2016 og 2023 politisk medarbejder i Venstre, hvor hun blandt andet bidrog med politisk rådgivning samt kommunikations- og pressearbejde.

Selv siger Maria Olafsson, at hun fortsat glæder sig til at tale hotel- og restaurationsbranchens sag i det politiske Danmark.

”Restauration- hotel- og turismebranchen had me at hello, og det er et kæmpe privilegium at arbejde for et erhverv, der skaber så meget værdi på så mange planer. Derfor fortjener virksomhederne også de allerbedste rammevilkår, og dem knokler vi for at forbedre hver eneste dag. Der er nok at tage fat på, og jeg ser frem til at fortsætte det gode samarbejde med politikerne i kommuner, på Christiansborg og i Bruxelles,” skriver Maria Olafsson.

Tre politiske chefer på et år
Maria Olafsson er den tredje person, der indtager stillingen som politisk Chef i HORESTA inden for de seneste 12 måneder.

I januar måned meddelte den 27-årige profil Kristian Nørgaard, at han var stoppet som organisationens politiske direktør til fordel for posten som chef for Venstres sekretariat på Christiansborg. Han havde været i stillingen siden 2021.

Den 28. marts kunne HORESTA så endelig afsløre, at organisationens nye direktør for politik og bæredygtighed hed Mette Falkenberg Rasmussen.

Mette Falkenberg Rasmussen var før skiftet til HORESTA tilknyttet Mette Frederiksens regering som særlig rådgiver for miljøminister Lea Wermelin (S). Men allerede seks måneder efter skiftet til HORESTA stoppede Mette Falkenberg Rasmussen altså i stillingen efter gensidig aftale med erhvervsorganisationen.

 

Relaterede artikler:

Endnu en direktør forlader HORESTA

Martin Rossen trækker sig fra HORESTA

HORESTA-profil sekretariatschef på Christiansborg