Mette Falkenberg Rasmussen. PR-foto.

Endnu en direktør forlader HORESTA

Hun blev for et halvt år siden hentet som politisk direktør i HORESTA. Nu er organisationen og Mette Falkenberg Rasmussen blevet enige om at stoppe samarbejdet.

Den 28. marts kunne HORESTA endelig afsløre, at organisationens nye direktør for politik og bæredygtighed hed Mette Falkenberg Rasmussen.

Godt tre måneder forinden, i januar, var den 27-årige profil Kristian Nørgaard stoppet som organisationens politiske direktør til fordel for posten som chef for Venstres sekretariat på Christiansborg.

Mette Falkenberg Rasmussen var før skiftet til HORESTA tilknyttet Mette Frederiksens regering som særlig rådgiver for miljøminister Lea Wermelin (S), og blev valgt til stillingen, fordi hun kunne bidrage med politiske, strategiske og kommunikative kompetencer til organisationen, oplyste HORESTA i forbindelse med direktørens ansættelse.

Men nu er samarbejdet slut, og det sker efter gensidig aftale, oplyser Mette Falkenberg Rasmussen på sin LinkedIn-profil.

”HORESTA og jeg er efter gensidig aftale blevet enige om at stoppe samarbejdet. Det har været en kæmpe fornøjelse at lære branchen og medlemmerne at kende – og ikke mindst at møde så mange ildsjæle og dygtige mennesker, som hver dag knokler for at give dig og mig de bedste oplevelser, når vi går på restaurant, overnatter på hotel, tager i forlystelsesparker, camperer og meget mere,” skriver hun.

Mette Falkenberg Rasmussen har i øvrigt kun rosende ord tilovers for sine kolleger i erhvervsorganisationen.

”Jeg er stolt over, hvad jeg nåede at bidrage med og vil gerne takke kollegaer på tværs af HORESTA for et godt samarbejde og især den politiske afdeling, ESG-teamet, Green Key, Kommunikation og Analyse. I er så seje, og jeg glæder mig til at se jer udfolde HORESTAs potentiale endnu mere,” skriver hun på LinkedIn.

Flere organisatoriske ændringer det seneste år
Med Mette Falkenberg Rasmussens farvel til HORESTA, er det blot én ud af flere udskiftninger, HORESTA har været igennem de seneste 12 måneder.

Som allerede nævn fik Kristian Nørgaard en chefstilling i Venstre i januar måned, men selve den ledelseskonstellation, han var en del af, var i sig selv ung.

I oktober 2021 blev Jannick Nytoft præsenteret som ny administrerende direktør i HORESTA og HORESTA Arbejdsgiver – som afløser for Katia Knipschildt Østergaard Neumann.

Men i september 2022 meddelte HORESTA, at man var blevet enig med Jannick Nytoft om at ophæve samarbejdet.

I stedet stillede HORESTA med et triumvirat bestående af Pia Elisabeth Voss som administrerende direktør samt den på det tidspunkt nye kommercielle direktør Jeppe Møller-Herskind og Kristian Nørgaard som politisk direktør.

Pia E. Voss var inden da juridisk direktør i HORESTA, mens juristen Jeppe Møller-Herskind før var vicedirektør i Danmarks Restauranter & Cafeer, inden han blev hentet til den nyoprettede stilling som kommerciel direktør i HORESTA.

I øvrigt annoncerede HORESTA i juni måned, at organisationen samarbejdede med Mette Falkenberg Rasmussens tidligere kollega i Socialdemokratiet, Martin Rossen, Mette Frederiksens forhenværende særlige rådgiver og stabschef.

Han skulle rådgive organisationen i udviklingen af en nu ESG-branchestandard, men valgte at trække sig, da HORESTA på baggrund af feedback fra sine medlemmer valgte at skrue op for ambitionerne, har Mette Falkenberg Rasmussen oplyst til Turisme24.dk den 12. september.

 

Relaterede artikler:

Henter politisk direktør på Christiansborg

Martin Rossen trækker sig fra HORESTA

Melder om konstruktiv dialog om udeservering