Mette Falkenberg Rasmussen. PR-foto.

Henter politisk direktør på Christiansborg

Efter flere måneders søgen får HORESTAs direktion nu et nyt ansigt. Hun har erfaring fra det politiske system, og har senest være særlig rådgiver.

Da 27-årige Kristian Nørgaard i starten af året meddelte, at han stoppede som politisk direktør hos HORESTA for i stedet at blive chef for Venstres sekretariat på Christiansborg, meldte HORESTA ud, at man i første omgang ville nøjes med en tomandsdirektion bestående af administrerende direktør Pia Voss og kommerciel direktør Jeppe Møller-Herskind.

”Planen er, at direktionen det næste stykke tid er Pia og Jeppe. Nu går vi i gang med at erstatte Kristian og finde ud af, hvordan hele holdet fremadrettet skal se ud. Der skal nogle suppleringer ind, nogle friske kræfter. Så må vi se, om det er direktionspotentiale, eller de skal have tid til at udvikle sig,” fortalte HORESTAs bestyrelsesformand, Jan Vinther Laursen, dengang til Turisme24.dk.

Nu er der endelig sat officielt ansigt på, hvem der bliver Kristian Nørgaards afløser, og hun er en særdeles erfaren kvinde.

HORESTA har ansat Mette Falkenberg Rasmussen i stillingen som politisk direktør.

Hun har senest været tilknyttet Mette Frederiksens regering som særlig rådgiver for miljøminister Lea Wermelin, og er valgt, fordi hun bringer både politiske, strategiske og kommunikative kompetencer ind i organisationen, skriver HORESTA i en pressemeddelelse.

”Med ansættelsen af Mette står vi bedst muligt rustet til at varetage branchens interesser i forhold til Christiansborg, på EU-plan og i forhold til kommuner og regioner. Samtidig får vi både en dygtig leder og stærk holdspiller,” udtaler Pia Voss.

Der bliver lyttet
Mette Falkenberg Rasmussen oplyser, at hun glæder sig til at skulle repræsentere en branche, som har et stort potentiale. Samtidig fortæller hun, at hun ser HORESTA som en troværdig stemme i den offentlige debat.

”Hotel-, restaurant- og turisterhvervet rummer enorme muligheder for at skabe både job og udvikling. Samtidig er det et erhverv, hvor der er stort fokus på at bidrage til den bæredygtige omstilling. Jeg glæder mig helt enormt til at få mulighed for at arbejde i dette krydsfelt. Der bliver lyttet, når HORESTA rejser en sag, fordi det altid bygger på et sagligt grundlag og en stor indsigt i erhvervets vilkår,” siger hun.

Mette Falkenberg Rasmussen er uddannet cand.scient.pol. og har efterfølgende taget en diplomuddannelse fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Udover tiden som særlig rådgiver for den forhenværende miljøminister, har hun blandt andet fungeret som kampagnechef og seniorrådgiver hos Primetime, som politisk rådgiver hos HK Danmark, som public affairs konsulent i Forsikring & Pension samt som manager i Operate.

HORESTA oplyser, at Mette Falkenberg Rasmussen starter i stillingen som politisk direktør 1. maj.

 

Relaterede artikler:

Han skal drive Destination Fyn

“Birthe, du er sprød og en sand ambassadør for os”

Dansk hotelkæde henter ny direktør hos konkurrent