Til Puls 2023 var Edith Therkildsens Fond og Familien Bühlmann gået sammen om at uddele i alt 200.000 kroner til Børnecancerfonden. Foto: Mathias Majlund Laursen.

Fond og hotelkæde donerer til kræftramte familier

Under gårsdagens Puls-konference uddelte end fond og en hotelkæde sammen et større beløb til Børnecancerfonden, der skal gå til oplevelser til kræftramte børnefamilier. ”Ildsjæle som jer er også en del af styrken,” sagde projektleder som tak.

Under gårsdagens Puls-konference, der blev afholdt på Arp-Hansens Tivoli Hotel & Congress Center og arrangeret af konsulenthuset Telling og Nesager, var der også plads til andet end diskussioner om udfordringer i hotelbranchen.

Blandt andet uddelte den nystiftede Edith Therkildsens Fond uddannelseslegatet Puls Hospitality Talent Program til den blot 22-årige Anna Mei Overgaard Nielsen. Men velgørenheden stoppede ikke der.

Således uddelte fonden og Familien Bühlmann også hver 100.000 kroner til Børnecancerfonden, som skal gå til familier med kræftramte børn, hvor tilværelsen ofte kan føles tung, men som med donationen nu får mulighed for et ophold på et af Bühlmanns hoteller.

”Det er hårdt arbejde at være en familie med et kræftramt barn. Det er et liv, der går ind og ud af hospitaler, og de har brug for en pause en gang imellem,” siger Preben Nesager, formand for Edith Therkildsens Fond samt stifter og forhenværende partner i Telling & Nesager, til Turisme24.dk.

Velgører efterlod penge
Edith Therkildsens Fond er oprettet til minde om Frøken Edith Therkildsen, født i 1927, der inden sin død i 2018 besluttede at skænke sin formue til velgørende formål.

Preben Nesager har selv kendt Edith Therkildsen, siden han var 15 år gammel. Edith Therkildsen startede som husjomfru for Amtsgården i Skanderborg og fik lov til at passe et herskabshjem på Frederiksberg. Senere blev hun køkkenchef på Aggerholm Kursted i Silkeborg og køkkenchef på Hotel Himmelbjerget.

Fra 1958 og nogle år frem varetog Edith Therkildsen stillingen som køkkenchef på Håndværkerforeningen i Aarhus under ledelse af Preben Nesagers far.

”Frøken Edith Therkildsen var fra en tid hvor der helst skulle være fløde i retterne – rigtig fløde. Også fra en tid hvor det kunne være rigtigt hårdt at være i lære i et køkken, men hvor hun med sin indstilling og hjertevarme, var banebrydende for uddannelse af unge mennesker, der mere eller mindre frivilligt, var havnet i hendes køkken. Hun havde fra tidlig færd et godt øje til de unge og understregede i sine sidste leveår, at det, der nu måtte være tilbage efter hende, også skulle tilgodese dygtige unge mennesker, der havde planer for egen udvikling. Det har jeg lovet at sikre, med stor glæde,” fortæller Preben Nesager til Turisme24.dk.

Takkede for støtten
På Puls-konferencen den 31. august, var det Elin Witschas Thomassen, projektleder i Børnecancerfonden, der modtog prisen på fondens vegne.

”Ud over, at vi giver penge til forskning, giver vi også til familiestøtte. Når et barn får kræft, er det ikke kun barnet, der bliver ramt. Det er også mor, far, søskende og bedsteforældre. Derfor giver vi blandt andet støtte i form af forskellige legater til familierne. Det drejer sig for eksempel og gratis psykologhjælp og gratis ophold i feriehuse, som vi ejer,” fortalte hun til konferencen.

Hun tilføjede:

”Vil plejer at sige, at det ikke kun er lægerne, der er en del af styrken. Ildsjæle som jer er også en del af styrken. Og det vigtigste for børnene og familierne er, at der er nogen omkring dem, som hjælper dem ud af den livskrise, som de står i. Så stor tak til jer alle sammen.”

 

Relaterede artikler:

Hotel gik all in på hjælp til udsatte familier

Behovet for feriehjælp stiger markant

Hotel tilbyder 70 udsatte børnefamilier gratis ophold