Alexander Johnsen. Foto: Jesper Rais | Bühlmann.

Herresgårdshotel finder køkkenchef med grøn Michelin-stjerne i bagagen

I starten af året hentede Bühlmann en ny chef til deres herregårdshotel i Nordjylland. Nu er et nyt chefhold fuldendt med en ny køkkenchef, som før har vundet grøn Michelin.

I januar blev Thor Bastholm ny chef for Bühlmanns 94 værelser store herregårdshotel, Scheelsminde. Meldingen var, at den nye hotelchef, som blev hentet fra en stilling som kommerciel chef på Ruths Hotel, nu skal løfte hotellet til nye højder.

Det indbefatter blandt andet markante investeringer i en renovering af hotellets værelser og faciliteter, har Bastholm tidligere forklaret.

Der var dog et hul i osten, da den nye chef blev kørt i stilling. Thor Bastholm overtog stillingen fra Nadia Alexandrine Bach, og hendes kæreste, Christian Nurup, var køkkenchef på hotellet. Det skulle han efter planen stadig være, men han valgte dog at søge nye udfordringer.

Derfor skulle man på jagt efter en ny køkkenchef, og allerede i februar var der flere kandidater i spil, oplyste Bühlmann dengang.

Ny chef vil bygge videre på det bestående
Valget er nu faldt på én af kandidaterne i form af Alexander Johnsen, som tiltræder stillingen den 1. maj, oplyser Bühlmann i en pressemeddelelse. Den nye køkkenchef er uddannet fra Falsled Kro og har blandt andet været køkkenchef hos Restaurant Novel i Aarhus, hvor han var med til at sikre restauranten en grøn Michelin-stjerne i 2023.

Den grønne Michelin-stjerne gives til de restauranter, som går forrest, når det gælder bæredygtighed. Hvad enten der er tale om at reducere madspild eller kun bruge lokale og sæsonbestemte ingredienser.

Alexander Johnsen har også erfaring fra restauranterne Molskroen, Miró og Treetop i Vejle. Han er i øvrigt også en fast del af det danske kokkelandshold.

Alexander Johnsen fortæller selv, at han glæder sig til at bygge videre på Scheelsmindes styrker.

”Jeg er meget taknemmelig for muligheden for at stå i spidsen for et af de mest ambitiøse og fremtrædende køkkener i Nordjylland, og jeg ser frem til at bidrage til den fortsat positive udvikling af Scheelminde. Vi skal bygge videre på Scheelsmindes i forvejen høje gastronomiske niveau og tilbyde vores gæster oplevelser, hvor vi på en og samme tid tilbyder klassiske retter i høj kvalitet og samtidig tør være kreative og skabe nye smagsoplevelser, der skiller sig ud fra den øvrige madscene. Jeg glæder mig til at komme i gang,” siger han.

 

Relaterede artikler:

Ny chef skal løfte herregårdshotel til et nyt niveau

Bühlmann skifter chef på herregårdshotel

Manden bag Svinkløvs genrejsning stopper