Steen Royberg. Foto: Nordicals Aalborg.

Manden bag Svinkløvs genrejsning stopper

Han var med til at samle stumperne op, da Svinkløv Badehotel brændte ned i 2016 og med under den efterfølgende genopbygning. Nu stopper Svinkløvs bestyrelsesformand efter otte år på posten.

Steen Royberg blev vækket klokken fire om morgenen natten til den 26. september 2016 til meldingen om, at det 90 år gamle Svinkløv Badehotel stod i flammer.

Egentlig blev det først oplyst, at den første brandbil på stedet kunne nå at redde hovedbygningen, men senere viste termiske kameraer, at det brændte inde i væggene, og herfra gik der kun få timer, til det historiske hotel var væk.

”Det var som at blive slået helt hjem i Ludo. De første 14 dage var hårde,” udtaler Steen Royberg til Nordjyske. Han har været bestyrelsesformand for Fonden Svinkløv Badehotel, som har bestemmende indflydelse i Ejendomsselskabet Svinkløb Badehotel A/S, siden maj 2016, hvor hans forgænger, Lise Emborg, stoppede.

Nu, godt otte år efter, at han overtog posten og syv et halvt år efter branden, har bestyrelsesformanden valgt at trække sig ved udgangen af marts. Det skyldes dels, at fondens regler sætter en grænse for, hvor længe en formand må sidde på posten, men også, at Steen Royberg har valgt at trappe ned op til, at han fylder 66 år.

Genrejste nedbrændt hotel
Efter branden blev en samlet bestyrelse enige om, at Svinkløv Badehotel skulle genopbygges, og allerede i 2019 stod en tro kopi af den gamle hotelbygning klar til at modtage gæster.

Men vejen derhen var ikke nem, og det krævede et langt planlægningsarbejde. I dag kalder Steen Royberg det arbejde, bestyrelsen ydede fra den nat og frem, for ”et fantastisk stykke arbejde.” Han betegner arbejdet som hårdt, men mener i dag, at bygningerne og stedet står godt på nuværende tidspunkt.

I øvrigt mener Steen Royberg, at han efterlader sig et hotel, som kører godt, og at fonden har styr på tingene. Han mener, at den primære opgave for den nye bestyrelse er at sørge for, at bygningerne fortsat skal fremstå godt.

Af det senest offentliggjorte regnskab for Svinkløv Badehotel A/S fremgår det i øvrigt, at hotellet har sorte tal på bundlinjen. I 2022 lød overskuddet således på 725.198  kroner, mens egenkapitalen lød på 3,2 millioner kroner.

Steen Royberg er til daglig partner hos erhvervsejendomsmægleren Nordicals, hvor han fortsætter. Han er også bestyrelsesformand for Aalborg Zoo og Ejendomsmæglernes Fond.

 

Relaterede artikler:

Hotel henter ny direktør hos konkurrent

Ny HORESTA-formand i hovedstaden

Hotelchef indtager posten som direktør efter 25 år