Thor Bastholm. Foto: Kjetil Loeite.

Ny chef skal løfte herregårdshotel til et nyt niveau

I starten af året tiltrådte Thor Bastholm som ny chef for Bühlmanns herregårdshotel Scheelsminde. Nu skal hotellet løftes til nye højder med blandt andet en omfattende renovering.

Den 1. januar blev Thor Bastholm hotelchef for Familien Bühlmanns herregårdshotel Scheelsminde. Han overtog stillingen fra Nadia Alexandrine Bach, da hotelkæden ønskede at ændre måden, hotellet bliver ledet på.

Thor Bastholm kommer fra en stilling som kommerciel chef på det kendte Ruths Hotel, og han har tidligere har været Hotel Manager ved Aalborg Hotel Apartments.

Med lederskiftet øger Bühlmann samtidig ambitionerne for, hvad hotellet og dets prisvindende restaurant skal tilbyde gæsterne, fortæller Danni Bühlmann, ejer af Scheelsminde og medstifter af Bühlmann-koncernen, i en pressemeddelelse.

”Scheelsminde skal være meget mere end et hotel med en fantastisk restaurant. Det er her vores hotelkoncern er udsprunget fra, og denne perle ønsker vi at løfte til et nyt niveau. Det vil blandt andet betyde markante investeringer i at renovere værelser og øvrige faciliteter,” siger han og uddyber, at renoveringen kommer til at være en længere proces.

”I den forbindelse er de kompetencer og den erfaring, som Thor kommer med, som skræddersyet til, hvor Scheelsminde står netop nu, og hvor vi vil hen,” tilføjer Danni Bühlmann.

Planerne for renoveringer er forsat under udvikling, og første fase vil starte senere i 2024, oplyses det i øvrigt.

Stemningen må ikke være kedelig eller selvhøjtidelig
Selv kommer Thor Bastholm med store ambitioner for hotellet. Han fortæller, at det er planen, at hotellet tilbyder en oplevelse til sine gæster, som adskiller sig fra andet, gæsterne før har oplevet.

”Scheelsminde er kendt for gastronomi på højt niveau, men det betyder ikke, at stemningen skal være kedelig eller selvhøjtidelig. Der skal være plads til det klassiske side om side med det kreative, det fagligt kompetente i kombination med nærværende værtskab,” udtaler Thor Bastholm.

Som hotellet står i dag, byder det på 94 værelser og en restaurant, som i 2021 fik prisen som ”Årets Bo & Spis” uddelt af Den Danske Spiseguide. Året efter nominerede Den Danske Spiseguide restauranten som ”Årets Restaurant.

Hotellet tilbyder også selskabslokaler, møde- og konferencefaciliteter samt et afslapningsområde med pool og jacuzzi.

På jagt efter ny køkkenchef
Da Nadia Alexandrine Bach var chef for Scheelsminde, var det hendes kæreste, Christian Nurup, som stod i spidsen for restauranten.

Egentlig var det meningen, at han skulle fortsætte som køkkenchef på hotellet, men han har valgt at søge nye udfordringer, oplyser Bühlmann.

”Der skal lyde en helhjertet tak og stor anerkendelse for det niveau, som Christian har tilført Scheelsminde. Det gælder for både Christian og forhenværende restaurant- og hotelchef Nadia Bach, at deres evner og engagement har sat Scheelsminde og ikke mindst Restaurant Bühlmann på det gastronomiske landkort,” siger Danni Bühlmann.

Bühlmann oplyser, at der lige nu er flere kandidater i spil som ny køkkenchef, og at Christian Nurup fortsætter i stillingen frem til april.

 

Relaterede artikler:

Bühlmann skifter chef på herregårdshotel

Bühlmann henter ny direktør til Aarhus-hotel

Starter tocifret millionrenovering af ikonisk hotel