Reffen i København. Foto: Kim Wyon.

EM i street food leder efter partnere i København

Næste år kan hovedstaden komme til at lægge brosten til europamesterskabet i street food. En britisk gastrojournalist arbejder for at få konkurrencen til Danmark, og leder efter lokale samarbejdspartnere til det store event.

Hvis alt går efter initiativtagernes hoved, vil København danne rammen om EM i street food 2024, og foodtrucks fra hele Europa vil valfarte til hovedstaden for at hente medaljer tilbage til deres hjemlande. Det skriver TV2 Kosmopol.

Bag initiativet står den britiske madjournalist Richard Johnson, som står bag European Street Food Awards – Em i street food – og tidligere har været ansat på de kendte medier BBC og The Guardian.

”Vi vil rigtig gerne have EM til København i 2024. Det er det perfekte sted. De har mange gode steder med street food som for eksempel Papirøen og Reffen. Danmark forstår street food, historien og idéen om, at det er folkets mad, og at man hylder maden fra forskellige lande,” siger Richard Johnson til lokalmediet.

I alt deltager 16 lande i mesterskabet, og de skal konkurrere i en række kategorier. Adgangsbilletten til at komme med i European Street Food Awards er at have vundet sit nationale mesterskab.

På jagt efter lokal partner
Mesterskabet møder dog den stopklods, at der efter deres mening er meget bureaukrati i Danmark. Derfor er arrangørerne på jagt efter lokale partnere, der kan hjælpe med at få de rette tilladelser og organisere eventet.

European Street Food Awards er før blevet afholdt i Berlin, Malmø, München og Saarbrucken, og sidste gang besøgte 20.000 gæster arrangementet.

I 2023 var det danskeren Sean Pakbaz, der gik med guldet i kategorien best vegetarian. Han er nu involveret i at trække European Street Food Awards til København.

Han oplyser, at det vigtigste for arrangørerne er at finde et sted i København, hvor der er plads til både 30 madvogne og publikum.

Faktisk arbejdede man allerede på at få mesterskabet til Danmark i 2021, men her satte besværlige regler og corona en stopper for projektet.

I år har man dog allieret sig med virksomheden Street Food Guruen, og man regner nu med, at det kan lade sig gøre at få eventet til hovedstaden.

 

Relaterede artikler:

København genvinder storkongres i 2025

Wozniacki skal trække turister til København

WoCo viser hovedstaden frem til kongreskunder