Helle Berthold Rosenberg. PR-foto.

Direktør afløser tidligere kollega i Det Nationale Turismeforum

Da Pernille Kofod Lydolph ved årsskiftet stoppede som direktør for Destination Bornholm, efterlod hun en tom plads i Det Nationale Turismeforum. Hendes arvtager er nu fundet i form af Danske Destinationers nyudnævnte næstformand.

Erhvervsminister Morten Bødskov (S) har udpeget Destination Kystlandets direktør og næstforperson i Danske Destinationer, Helle Berthold Rosenberg, som nyt medlem af Det Nationale Turismeforum, oplyser Destination Kystlandet i en pressemeddelelse.

Helle Berthold Rosenberg er udpeget til at sidde i forummet de næste tre år frem til februar 2027. Direktøren overtager pladsen fra tidligere direktør i Destination Bornholm, Pernille Kofod Lydolph, som ved årsskiftet overtog titlen som direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening fra Pia Loft, hvorfor hun måtte forlade posten i Det Nationale Turismeforum.

”Jeg er enormt stolt og beæret over udnævnelsen, og ser frem til at være med til at præge den bæredygtige turismeudvikling i Danmark sammen med de andre medlemmer. Forummet er i forvejen repræsenteret af stærke turismekræfter fra både brancheorganisationer, erhvervslivet og regeringen, som jeg glæder mig til at bidrage ind i med destinationernes unikke perspektiver for øje,” siger Helle Berthold Rosenberg.

Arbejder for grøn turismevækst i dansk økonomi
Det Nationale Turismeforum har ifølge Erhvervsministeriet til formål at styre og koordinere den offentlige turismefremmeindsats i Danmark.

Forummet arbejder for at styrke dansk økonomi og det danske samfund gennem grøn, økonomisk og socialt bæredygtig turismevækst, der skaber værdi for borgere, turister og lokalsamfund. Det er dette arbejde, som Rosenberg nu skal bidrage til.

Den fremadrettede sammensætning af Det Nationale Turismeforum er:

Michael Dithmer (formand), departementschef, Erhvervsministeriet.

Flemming Toft Andersen, administrerende direktør, Feriepartner Danmark.

Anne-Louise Sommer, administrerende direktør, Designmuseum Danmark.

Mette Ravn, administrerende direktør, HimmerLand Resort.

Annette Therkelsen, lektor, ph.d. og vicedekan ved Aalborg Universitet.

Helle Berthold Rosenberg, direktør for Destination Kystlandet og næstforperson i Danske Destinationer.

Stine Johansen, KL’s direktør for klima, erhverv og miljø.

Niels Jørgen Jensen, bestyrelsesformand, VisitDenmark, og administrerende direktør, Fårup Sommerland.

Jens Kramer Mikkelsen, bestyrelsesformand i Wonderful Copenhagen.

Kjeld Zacho Jørgensen, bestyrelsesformand i Dansk Kyst- og Naturturisme.

Direktørexitter udløste bestyrelsesvalg
Helle Berthold Rosenberg blev valgt som næstforperson i Danske Destinationer, efter at ikke bare Pernille Kofod Lydolph, som var forperson i organisationen, søgte mod nye udfordringer, men fordi, at andre destinationsdirektører valgte at gøre det samme.

Den 1. september kom det frem, at Destination Limfjordens direktør Kristina Lehmann Schjøtt havde valgt at stoppe for i stedet at blive direktør for Tønder Festival. Dermed stoppede hun også som bestyrelsesmedlem i brancheorganisationen.

Og dagen forinden, den 31. august, blev det offentligt kendt, at Destination Sønderjyllands direktør og næstforperson i Danske Destinationer, Karsten Justesen, ville forlade destinationsselskabet for i stedet at blive ny kultur- og fritidschef i Aabenraa Kommune.

I starten af 2024 blev der derfor afholdt en ekstraordinær generalforsamling i Danske Destinationer, hvor Tonny Skovsted Thorup, direktør i Destination Nord, blev udnævnt til forperson, mens Helle Berthold Rosenberg blev udnævnt til næstforperson. Derudover er Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus, Lindy Kjøller, direktør i Visit Lolland-Falster, også medlemmer af bestyrelsen, mens Johanne Bugge, direktør i Visit Himmerland, er suppleant.

Da den nuværende bestyrelse blev valgt på en ekstraordinær generalforsamling, sidder den i udgangspunktet kun i første kvartal af 2024, indtil der bliver afholdt en ordinær generalforsamling i marts.

 

Relaterede artikler:

Danske Destinationer skal have ny bestyrelse

Tivoli sætter erfaren profil i spidsen for marketing

Katja Moesgaard sætter nyt direktørhold i VDK