Tonny Skovsted Thorup. PR-foto.

Ny formand genvalgt efter få måneder på posten

Danske Destinationer skulle hurtigt have ny bestyrelse, da den pludselig blev reduceret fra fem til to medlemmer. Nu får den nye forperson lov til at blive på posten, og han kommer med en advarsel til landets politikere.

Danske Destinationer har netop valgt, hvem der skal stå i spiden for organisationen frem til næste bestyrelsesvalg.

Baggrunden var, at organisationens forperson Pernille Kofod Lydolph, forhenværende direktør for Destination Bornholm, Karsten Justesen, forhenværende direktør for Destination Sønderjylland, og Kristina Lehmann Schjøtt, forhenværende direktør for Destination Limfjorden, alle meldte deres afgang, fordi de havde fundet arbejde andetsteds.

Det betød i praksis, at blot to af bestyrelsens fem medlemmer, Martin HH. Bender og Pia Lange Christensen, som henholdsvis er direktører for Destination Sydsjælland og Møn samt VisitAarhus, ville fortsætte efter årsskiftet.

Derfor blev der afholdt ekstraordinær generalforsamling i organisationen, og her blev det besluttet, at Destination Nords direktør, Tonny Skovsted Thorup, skulle fungere som bestyrelsesforperson, indtil en ordinær generalforsamling kunne finde sted i marts 2024.

Den generalforsamling har nu fundet sted, og her blev det besluttet, at Tonny Skovsted Thorup kan blive siddende på posten. Det oplyser Destination Nord i en pressemeddelelse.

”Jeg er stolt og ydmyg over at skulle stå i spidsen for Danske Destinationer og ser frem til det fortsatte arbejde. Det har været en stor opgave at erstatte Pernille K. Lydolph på posten, men vi har fået etableret et velfungerende formandskab og har en bestyrelse, der har arbejdet hårdt for at skabe de bedste rammebetingelser for udvikling af turismen,” udtaler Tonny Skovsted Thorup i forbindelse med genvalget.

Advarer mod besparelser på turismen
Ifølge Danske Destinationer selv, er der i de 16 destinationer, som organisationen repræsenterer, en årlig turismeomsætning på 93 milliarder kroner og 100.000 turismejobs.

Danske Destinationer påpeger, at regeringen over de sidste par år har investeret i turismen. Senest med en 100 millioner kroner stor turismereserve på finansloven i 2024.

Aktuelt er Folketingets politikere dog ved at tage stilling til besparelser på op mod 80 millioner kroner, som Frigast-udvalget, et ekspertudvalg der havde til opgave at komme med anbefalinger til en sanering af erhvervsstøtten, har anbefalet.

De 80 millioner svarer til omkring 32 procent af de 252 millioner kroner, som staten ellers forventer, at erhvervsstøtten til turisme vil lyde på i 2030.

Konkret ønsker udvalget at fjerne hele støtten på 47 millioner kroner, som Wonderful Copenhagen modtager årligt fra staten. Frigast-udvalget vil også spare samtlige 23 millioner kroner, som går til turismeudviklingsselskaber som indbefatter Dansk Kyst- og Naturturisme, MeetDenmark og Dansk Storbyturisme.

Men de besparelser vil være en stor fejl, mener Danske Destinationers netop genvalgte forperson.

”Vi har skabt en formel for succes i dansk turisme og har præsteret allerbedst som branche i hele Europa. Derfor ser vi med stor bekymring på, at Frigast-gruppen foreslår at nedlægge helt centrale aktører som Wonderful Copenhagen, Dansk Kyst- og Naturturisme og MeetDenmark. Vi er meget optaget af i Danske Destinationer, at man ikke ødelægger vores formel for succes og ikke nedlægger disse organisationer og trækker helt nødvendige og store udviklingsressourcer ud af vores branche. Det er en af de helt store udfordringer på vores og på mit bord de kommende uger og måneder,” siger Tonny Skovsted Thorup.

Han fortæller, at man arbejder på at få landets politikere til at lytte til turistbranchens anbefalinger.

”Vi arbejder i Danske Destinationer for at lande Frigast-anbefalingerne et acceptabelt sted. Vi har naturligvis også sendt vores anbefalinger til udmøntning af turismereserven, ligesom vi har en mening om en ny og opdateret turismestrategi for Danmark,” siger forpersonen.

 

Relaterede artikler:

Danske Destinationer: Løftebrud at give kommunerne regningen for turismeudvikling

Hvem er eksperterne, der vil fjerne 80 millioner kroner fra turismen?

Danske Destinationer skal have ny bestyrelse