Helle Berthold Rosenberg. PR-foto.

Destinationsdirektør bliver formand for Danhostel

Efter syv år på posten har Danhostels formand valgt at takke af. I stedet har den store forening af vandrerhjem nu sat Destination Kystlandets direktør i spidsen for bestyrelsen.

Den store forening af vandrerhjem Danhostel, som har 58 vandrerhjem tilknyttet, valgte på en generalforsamling den 3. april en ny forperson i form af Helle Bethold Rosenberg.

Hun overtager posten fra Poul Kristian Mouritsen, som de seneste syv år har siddet i spidsen for Danhostels bestyrelse, men som på forhånd havde meldt ud, at han gerne ville stoppe. Det oplyser Danhostel i en pressemeddelelse.

Den nyvalgte forperson er i forvejen en kendt profil i den danske turistbranche. 43-årige Helle Berthold Rosenberg er direktør i Destination Kystlandet, som dækker over Odder, Horsens og Hedensted Kommuner, hun er for nylig blevet valgt som næstforperson i Danske Destinationer, som varetager interesserne for 16 ud af landets 19 destinationsselskaber.

Helle Berthold Rosenberg er derudover medlem af Det Nationale Turismeforum, hvor hun er udpeget af erhvervsministeren. Det Nationale Turismeforum står for at styre og koordinere den offentlige turismefremmeindsats i Danmark.

Har tre fokuspunkter med sig i bagagen
Selv fortæller Helle Berthold Rosenberg, at hun glæder sig til at trække i arbejdstøjet sammen med den øvrige bestyrelse. Hun kommer særligt til at fokusere på tre ting som forperson.

”Danhostel er for mig en brancheforening, hvor sammenhold og fællesskab i kombination med medlemmernes forskelligheder gør mit kommende virke interessant. Sammen med min mangeårige erfaring indenfor turismesektoren, vil jeg især tage tre ting med mig ind i bestyrelsesarbejdet hos Danhostel – udvikling, optimering og relationer. Med et stærkt fokus på disse områder, kan vi fremadrettet sikre, at foreningen til stadighed følger med tiden,” siger hun.

Den afgående formand, Poul Kristian Mouritsen, fortæller, at det er med god ro i sindet, at han overlader posten til sin afløser.

”Bestyrelsen kunne ikke finde en bedre kandidat til posten som forperson, og jeg synes, at vi står med en god og stabil organisation, som jeg er sikker på, at Helle kan være med til at styrke yderligere,” siger han.

Bestyrelsens øvrige fire medlemmer blev alle genvalgt til generalforsamlingen. Det drejer sig om Angela Wiedemann fra Danhostel Silkeborg, Flemming Sørensen fra Danhostel Haderslev, Klaus Eriksen fra Danhostel Aarhus City og Line Juhl Kronow fra Danhostel Sandvig.

 

Relaterede artikler:

Ny formand genvalgt efter få måneder på posten

Direktør afløser tidligere kollega i Det Nationale Turismeforum

Danhostel genansætter tidligere direktør