Fra venstre: Familien Field sammen med direktør Jon Diderichsen fra Den Blå Planet. (Foto: Den Blå Planet | PR)

Dansk attraktion runder seks millioner besøgende

Tirsdag i denne uge kunne Den Blå Planet fejre, at det store akvarium har haft seks millioner besøgende siden, at det slog dørene op i 2013. Milepælen er nået efter nogle økonomisk svære år.

De seneste år har der ikke været meget at smile af på Den Blå Planet, der har været hårdt spændt for under COVID-19-pandemien, hvor såvel nedlukninger som fraværet af udenlandske turister kastede lange skygger ind over det store akvarium.

Situationen blev ikke mindre udfordrende under energikrisen, hvor de stigende elpriser resulterede i store regninger for at holde gang i de mange akvarier, der tilsammen indeholder syv millioner liter vand, og som også kræver opvarmning for at sikre dyrenes velfærd.

Den Blå Planets overlevelse blev dog blandt andet sikret gennem et ekstraordinært milliontilskud på finansloven samt donationer fonde og private. Håbet er, at årene med krise snart er ovre, og Den Blå Planet kan få normaliseret driften i løbet af næste år.

Blev en særlig dag
Det går tilsyneladende i den rigtige retning. Den Blå Planet fortæller i hvert fald, at der nu igen er fuldt hus i sommermånederne og derudover indtraf der et lyspunkt tirsdag i denne uge, da man om eftermiddagen kunne byde gæst nummer seks million velkommen.

Det var familien Field fra Ringsted. De fire familiemedlemmer gik gennem indgangen som henholdsvis gæst nummer 6.000.000, 6.000.001, 6.000.002 og 6.000.003, hvorefter de blev budt velkommen af direktør Jon Diderichsen fra Den Blå Planet.

Som tak for støtten fik familien tildelt årskort, ligesom de to yngste medlemmer Jamie og Jake på fem og seks år hver fik en blæksprutte-bamse.

“I dag er en speciel dag for os alle her på Den Blå Planet, Danmarks Akvarium. Vi er meget taknemmelige for at have haft seks millioner besøgende. Det svarer jo til, at hver eneste dansker har lagt turen forbi for at besøge os,” udtaler direktøren.

Har været afhængige af hjælp
Ifølge Diderichsen betyder dét, at man nu har rundet en milepæl på besøgstallet ekstra meget i kølvandet på den flerårig periode, hvor stedet har været lukningstruet på grund af den økonomiske situation.

“Gæsterne har vist os, at de værdsætter et sted som Den Blå Planet, og vi er taknemmelige for alt den støtte, vi har modtaget. Kun takket være den overvældende hjælp kan vi i dag fortsat formidle viden om vandets forunderlige liv.”

Alt i alt huser Den Blå Planet 16.500 dyr fordelt på 704 forskellige arter. Udover at fremvise disse for publikum arbejder man for at fremme forståelsen af livet under havets overflade, bidrager til forskning og er beskæftiget med naturbevarelse såsom projekter, der har til formål at mindske den mængde plastik, der ender i verdenshavene.


Relaterede artikler:

Efterspørger viden om danske turisters kulturforbrug

Renoverer og bygger til for stort millionbeløb

Høje elpriser rammer Den Blå Planet hårdt