Illustration af det nye Fjord&Bælt. (Grafik: Praksis Arkitekter | Fjord&Bælt | PR)

Renoverer og bygger til for stort millionbeløb

Den fynske turistattraktion Fjord&Bælt er kommet et skridt tættere på den 800 kvadratmeter store og milliondyre bygning, som skal danne rammen om centerets aktiviteter i fremtiden.   

Saga, Tulle, Svante samt de andre marsvin og sæler på det maritime oplevelses- og forskningscenter Fjord&Bælt ved Kerteminde skal på sigt vænne sig til nye omgivelser i området omkring deres bassiner, da en omfattende ombygning er rykket nærmere.

Der er nemlig netop blevet sat navn på den tegnestue, som skal tegne den over 800 kvadratmeter store bygning, der i fremtiden vil danne rammen om centerets aktiviteter. Det bliver Praksis Arkitekter, som skal varetage den opgave.

Det oplyses, at valget er faldet på den fynske tegnestue, fordi Praksis har lagt vægt på, at det kommende Fjord&Bælt samt centrets udendørsarealer på samme tid både skal passe ind i det eksisterende bymiljø på havnen i Kerteminde men også markere sig.

Støttet med 53,5 millioner kroner
Det er ambitionen, at den kommende udvidelse skal give de besøgende bedre forhold og på samme tid sørge for, at rammerne for formidling forbedres.

Ifølge centeret er forventningen, at den står færdig om et par år, da man fortsat mangler at få færdiggjort de endelige byggeplaner samt indhentet alle de nødvendige tilladelser. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Projektet er støttet med en bevilling på 43,5 millioner kroner fra A.P. Møller Fonden, mens Kerteminde Kommune bidrager med 10 millioner kroner til totalrenoveringen af den lokale turistattraktion.

A.P. Møller Fonden har lagt vægt på at udvidelsen af Fjord&Bælt øger forståelsen for dyrelivet og biodiversiteten i lokalområdet. Derudover fremhæves det konkrete forslag fra Praksis Arkitekter, da man mener, at det har arkitektoniske værdier, som vil åbne stedet mere op for både lokale borgere og turister.

Bliver en større attraktion
Mette Thybo, der er direktør for Fjord&Bælt, fortæller, at centeret vil få en række nye muligheder, når byggeriet på et tidspunkt er tilendebragt.

“Vi glæder os til at få bedre faciliteter til gavn for både borgere og turister i Kerteminde. Centret får større udstillingsarealer, et nyt udendørs odderbassin, en ny foyer og café, og en stor multifunktionssal, som vi kan bruge til større arrangementer.”

”Vi får med udvidelsen mulighed for at holde en masse forskellige særarrangementer, lave store og markante særudstillinger og forbedre de permanente udstillinger, vi har i dag. Dermed bliver Fjord&Bælt en større attraktion med mange flere oplevelser. Udvidelsen giver et stort løft til vores fortællinger, der giver gæsterne gode, spændende oplevelser og inspirerer til bevarelse af naturen.”


Relaterede artikler:

Gazellevindende hotel sat til salg

Høje elpriser rammer Den Blå Planet hårdt

Rekordår for fynske attraktioner