Egeskov Slot. (Foto: Egeskov Slot | PR)

Direktør advarer: Det er en katastrofe for turismen

Ifølge direktør Henrik Neelmeyer bør politikerne tænke sig om atter en gang, inden de justerer i antallet af bus- og togafgange på Fyn, da det kan få betydning for øens turisme.

Henrik Neelmeyer, der er direktør på Egeskov og formand for organisationen Fynsk Erhverv, beskriver i et debatindlæg i Fyens Stiftstidende, hvordan han mener, at flere politiske beslutninger tilsammen er en katastrofe for fynboerne samt erhvervslivet og turismen på øen.

I indlægget slår Neelmeyer fast, at Region Syddanmark og staten i hans optik har begået et kollektivt svigt, fordi man har truffet beslutning om at nedlægge flere ruter, hvorpå kørslen i dag varetages af Fynbus, mens der bliver skåret i frekvensen i andre.

Tiltrak næstflest besøgende sidste år
Nedskæringerne vil blandt andet få den konsekvens, at det fra begyndelsen af næste år ikke længere vil være muligt at tage bussen mellem Ringe og Faaborg om aftenen eller i weekenderne, men det vil også ramme tilgængeligheden hos Egeskov Slot, lyder det.

Ifølge Henrik Neelmeyer vil de fremlagte nedskæringer nemlig betyde, at det ikke længere vil være muligt at benytte kollektiv transport til at komme til og fra Egeskov Slot midt på dagen samt i weekenderne, når ændringerne træder i kraft.

Sidste år havde slottet 278.446 besøgende, og det blev dermed den næstmest besøgte fynske attraktion. Det blev kun overgået af Odense Zoo, der tiltrak 484.262 gæster, og overordnet set var Egeskov den 29. mest populære attraktion i Danmark i 2022. Hvor mange af slottets besøgende ændringerne ventes at få indvirkning på, oplyses ikke.

Opfordrer til at ændre beslutning
I tillæg til justeringerne i antallet af busforbindelser har man også godkendt, at der i fremtiden vil være færre togafgange på Svendborgbanen samt at rejsetiden bliver længere. Dette frygter Neelmeyer vil gøre det mindre attraktivt for turister at besøge attraktioner rundt omkring på Fyn.

I regi af sit virke som formand for Fynsk Erhverv opfordrer han derfor beslutningstagerne til at genoverveje deres afgørelse.

”Vi vil gerne bidrage til at skabe en bedre og mere moderne kollektiv trafik på Fyn, som kan imødekomme de behov og ønsker, som fynboerne, erhvervslivet og turisterne har. Men det kræver, at regionen og staten ændrer kurs og investerer i den kollektive trafik i stedet for at spare den væk,” skriver Henrik Neelmeyer i debatindlægget i Fyens Stiftstidende.


Relaterede artikler:

Samarbejder om gratis ophold til udsatte familier

Store danske attraktioner blandt de bedste i Europa

Festival trækker gæster til de fynske hoteller