Heartland Festival. Foto: Maja Kongegaard Bramm.

Festival trækker gæster til de fynske hoteller

En fynsk festival har vist sig at være et gode for hotellerne på øen. Festivalen tiltrækker et modent og kvalitetsbevidst publikum, og det kan mærkes, mener hotelchef.

I morgen slår den midtfynske Heartland Festival dørene op for sine gæster. Og det kan mærkes på de fynske hoteller, at festivalen, som finder sted i Egeskov Slots haver, er lige oppe over.

For festivalens publikum efterspørger hotelværelser, skriver Destination Fyn i en pressemeddelelse. Sidste år kom 70 procent af festivalens 13.000 gæster fra andre steder end Fyn, og i år er forventningen, at mere end 20.000 indløser billet.

”Vi kan mærke, at der et rigtig godt match mellem gæsterne på Heartland og Hotel Odeon. Sammenlignet med for eksempel Tinderbox er Heartland-publikummer måske lidt mere modne og kvalitetsbevidste i forhold til overnatning, og sætter pris på den ekstra komfort og luksus-i-øjenhøjde, vi tilbyder. Allerede for to uger siden havde vi slået vores egen rekord for antallet af bookinger fra Heartland-gæster, og vi glæder os meget til at få huset fyldt med glade festival-fans,” fortæller Caroline Sørensen, hotelchef på Hotel Odeon i Odense.

Samarbejder om overnatningspakker
Hotel Odeon har sammen med Heartland stablet en overnatningspakke på benene, som som kan tilkøbes, og hvor gæster kan vælge, om de vil købe billet til shuttlebus mellem festivalen og hotellet.

Hos Halberg Hotels, der driver Hotel Svendborg og Hotel Garni, begge i Svendborg, kan man også mærke, at festivalen tiltrækker gæster til hotellerne.

“Festivalen lugter jo langt væk af Fyn, og er i min optik et af de bedste udstillingsvinduer, vi har for øen. Vi er næsten fuldt booket på Hotel Svendborg i festivalperioden, og udviklingen ser kun ud til at gå én vej, så jeg forventer masser af omsætning i byen både i forbindelse med og som følge af festivalen de kommende år. Det er jo den perfekte anledning til at blive forelsket i Fyn,” siger Tom Pelle Jensen, direktør for Halberg Hotels.

Ønsker mere samarbejde
Hos Heartland er man glad for samspillet mellem festivalen og de fynske hoteller. Emil Blauert, der er direktør for mad og partnerskaber hos Heartland, ser et behov for endnu mere samarbejde med de fynske hoteller i fremtiden.

“I takt med det hastigt voksende antal gæster oplever vi stigende efterspørgsel på overnatning – også af den lidt mere eksklusive slags. Faktisk vil jeg udpege manglen på mere luksusprægede overnatningsmuligheder omkring og på pladsen som en af de største barrierer, vi skal have ryddet af vejen for Heartlands fortsatte vækst. Derfor er vi i tæt dialog med Destination Fyn og de fynske hoteller om, hvordan vi kan strikke endnu flere attraktive tilbud sammen,” siger han.

 

Relaterede artikler:

Koncert tiltrak udenlandske turister i hobetal

Sløjfer festsal for at få flere værelser

Hotelkæde vokser med tre hoteller i Skagen