Med kun et par måneder til prisuddelingen har Danske Konferencecentre løftet sløret for de fem hoteller, der er nomineret til Danmarks Bedste Venue, og særligt én ting går igen i feltet, lyder det.
I april sidste år kunne Hotel Koldingfjord glæde sig over, at man for anden gang skilte sig ud i et felt bestående af kolleger samt konkurrenter og derfor var blevet kåret til ’Danmarks Bedste Venue’. I år har hotellet dog mulighed for at lave hattrick.
Det forhenværende sanatorie, der ligger omgivet af træer ud til fjorden, som det har taget sit navn fra, er nemlig en blandt fem kandidater, der er med i opløbet om at vinde prisen, der hvert år bliver uddelt af brancheforeningen Danske Konferencecentre.
I tillæg til Hotel Koldingfjord er de to andre jyske hoteller Hotel Vejlefjord samt Skanderborg Park også nomineret, mens Sjælland er repræsenteret af Pharmakon Konferencecenter i Hillerød samt Rungstedgaard, der ligger ved Rungsted Kyst.
Bedømmelse er afgørende
Spændingen om hvilket af de fem konferencesteder, der ender med at løbe med sejren, bliver udløst, når prisuddelingen afvikles om et par måneder. Det sker på Danske Konferencecentres såkaldte Foreningsdag, der i år finder sted den 15. april på Hindsgavl Slot i nærheden af Middelfart.
De fem nomineringer og den endelige kåring tager udelukkende udgangspunkt i bedømmelser, som foreningen har modtaget fra hundredvis af møde- og konferencedeltagere, der er blevet bedt om at evaluerer deres oplevelser på de givne venues, som de har besøgt.
Marlene Horsbøl Sylvester-Hvid, der er direktør i Danske Konferencecentre, mener, at netop bedømmelserne fra gæsterne spiller en ikke uvæsentlig rolle i, hvorfor danske konferencefaciliteter i hendes optik ønsker at vinde prisen.
”Det er en af grundene til, at prisen som Danmarks Bedste Venue er så eftertragtet blandt vores partnere i sammenslutningen. For når gæsterne taler, så lytter man. Deres bedømmelse er afgørende, ikke mindst for den positive omtale, man så gerne vil sikre sig.”
Mad spiller vigtig rolle
Trods det blandt visse aktører i branchen fylder meget at holde sig ajour med nye trends og tendenser, er det dog et af de mere basale elementer ved driften af et konferencecenter, som går igen i nominereringerne til dette års pris.
Sammen med mødelokalets faciliteter er restaurantenerne samt morgenmaden nemlig de kriterier, som gæsterne har vægtet højest. Det drejer sig eksempelvis om præsentationen og kvaliteten af maden, serviceniveauet hos personalet samt atmosfæren i restauranten.
”Der sker masser af udvikling inden for mødeformer og -aktiviteter, men når alt kommer til alt, er forplejningen stadig helt afgørende for, hvordan deltagerne oplever og bedømmer et møde og en konference,” udtaler Marlene Horsbøl Sylvester-Hvid.
Direktøren tilføjer desuden, at et andet fællestræk ved de nominerede er, at de er dygtige til at markedsføre sig.
Relaterede artikler:
Vinder titlen som bedste venue for andet år i træk