Et bredt flertal i folketinget er blevet enige om at afsætte mere end 40 millioner kroner til nye initiativer, der skal styrke turismeudviklingen. Der er særligt fokus på turismen uden for de større byer.
Efter rekordgode år i dansk turisme målt på antallet af gæster, ønsker regeringen og Folketinget nu at understøtte udviklingen med mere end 40 millioner kroner. Det oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.
Her peger man på udviklingen, dansk turisme har været igennem i de seneste årtier, og ministeriet betegner turismen som en dansk styrkeposition, som skaber vækst of arbejdspladser både i og uden for de store byer.
Det et netop denne styrkeposition et bredt flertal i folketinget bestående af regeringspartierne Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne samt SF, Danmarks Demokraterne, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativet ønsker at udvikle på.
Konkret skal beløbet gå til at sætte yderligere gang i udviklingen af kyst- og naturturismen og på at få mere gang i turismen uden for højsæsonen – særligt uden for de større byer. Der afsættes ligeledes midler til at tiltrække flere udenlandske turister i forbindelse med cykelevents i Danmark, oplyser Erhvervsministeriet.
Vil skabe vækst
Erhvervsminister Morten Bødskov (S) fortæller, at regeringen ser kyst- og naturturismen som et stærkt kort, Danmark har på hånden. Han påpeger, at de afsatte midler vil bidrage til udvikling i dele af landet, hvor turismeformen står stærkt.
”Dansk turisme er kommet stærkt tilbage efter coronakrisen, hvor rekordmange gæster de seneste år har lagt vejen forbi Danmark. Vi har fundamentet på plads, men vi skal fortsat udvikle turismen. Vi kan se, at flere og flere søger mod de naturnære oplevelser blandt andet ved vores kyster, og at udenlandske gæster i højere grad ser mod Danmark, når de planlægger deres ferie. Derfor giver vi nu sammen med et bredt flertal af Folketingets partier over 40 millioner kroner til indsatser, som skal understøtte den gode udvikling særligt uden for de store byer og uden for højsæsonen. For turismen er mere end oplevelser og gode minder, det betyder også vækst og arbejdspladser i hele landet,” siger ministeren således.
Han påpeger i øvrigt, at 2023 tegner til at blive endnu et rekordår i dansk turisme, og at det særligt er de udenlandske turister, der driver udviklingen. Således har der fra starten af 2023 til september måned været en stigning på 4,3 procent i antallet af udenlandske overnatninger.
Et vigtigt signal
Hos HORESTA glæder man sig over, at der falder millioner af til dansk turisme. Her mener man, at pengene falder af på et tørt sted.
”Det er et vigtigt signal til dansk turisme, at så bredt et flertal i Folketinget er parat til at investere i fortsat udvikling. Kyst- og naturoplevelser er blandt de vigtigste grunde til at søge mod Danmark, men der er brug for løbende at udvikle oplevelsen og produktet,” siger HORESTAs viceadministrerende direktør, Jeppe Møller-Herskind, således i en pressemeddelelse.
Relaterede artikler:
Afsætter millioner til at få turister ud i dansk natur