Bellevue Strand (Foto: Jacob Lisbygd).

Staten vil betale penge for at komme af med ikonisk strand

Staten vil af med en af landets mest kendte strande, og man er endda villige til at betale penge for at komme af med grunden. Aftagerne er dog allerede fundet.

Staten vil af med Bellevue Strand, og man er villige til at betale penge for at afhænde den. Det viser et aktstykke, som Folketingets Finansudvalg har fået forelagt, som bærer miljøminister Magnus Heunickes underskrift.

Konkret har Miljøministeriet anmodet udvalget om, at Naturstyrelsen kan afhænde arealerne og ejendommene ved Bellevue Strand, Charlottenlund Fort samt Forstbotanisk Have til Gentofte Kommune uden offentligt udbud. Samtidig vil staten betale kommunen 6,3 millioner kroner for, at kommunen tager imod ejendommene.

Gentofte Kommune har udtrykt ønske om at erhverve ejendommene. Kommunen har stået for den daglige drift af Charlottenlund Fort siden 1930’erne, og har siden 2021 drevet Forstbotanisk Have.

Strandarealerne ved Bellevue Strand ejes i forvejen af et interessentskab mellem Lyngby-Taarbæk Kommune, Gentofte Kommune og Naturstyrelsen på statens vegne.

Ikonisk strand er nul kroner værd
Baggrunden for, at staten ønsker at afhænde ejendommene, skyldes ifølge aktstykket, at ejendommene ikke på omkostningseffektiv vis understøtter Naturstyrelsens primære opgaver og mål inden for natur og friluftsliv. Det skyldes, at omkostninger til drift og vedligeholdelse er forholdsvist høje i forholdt til styrelsens andre ejendomme.

Selvom Bellevue Strand er både ikonisk og populær med op mod 500.000 besøgende årligt, er det dog ikke fordi, at der er tale om en ejendom med en høj værdi.

Således vurderes værdien af strandarealerne at være nul kroner. Charlottenlund Fort vurderes også til ikke at være noget værd, mens Forstbotanisk Have er vurderet til 500.000 kroner. Grunden til, at staten lægger op til at betale 6,8 millioner kroner til Gentofte Kommune, er, at kommunen overtager driftsforpligtelserne med salget. For eksempel når det gælder stisystemer.

De forpligtelser er i øvrigt også grunden til, at områderne ikke kommer i offentligt udbud:

”Der har ikke været foretaget offentligt udbud af ejendommene, da der ikke vurderes at være andre oplagte købere, blandt andet på grund af bindinger og forpligtelser på arealerne i forhold til vedligehold og drift, herunder opretholdelse af stisystem og offentlighedens adgang,” står der således i aktstykket.

 

Relaterede artikler:

Efter ejers død: 200 år gammelt hotel skal sælges

Brancheforening udtrykker bekymring over salg til udlændinge

Ejer sætter hotel og campingplads til salg