Ansatte i restaurant. (Foto: HORESTA | LinkedIn.com | PR)

Uddeler millioner til gavn for fremtidens branchefolk

To hotel- og restaurationsskoler er blevet tildelt 8,1 millioner kroner fra en pulje på 100 millioner kroner. ”Vi havde gerne set, at flere af midlerne var gået til vores uddannelser,” siger HORESTA.

På to skoler i forskellige dele af Danmark, hvor eleverne blandt andet kan uddanne sig til et fremtidigt arbejdsliv i hotel- og restaurationsbranchen, har man taget forskud på glæderne og modtaget en julegave allerede nogle dage inden, at kalenderen viser den 24. december.

De har nemlig fået del i den såkaldte værkstedspulje på 100 millioner kroner. Midlerne er blevet uddelt af Nordea-fonden, som har afsat og øremærket dem med henblik på at forbedre forholdene for fremtidens faglærte.

De mange millioner har derfor kunne søges af erhvervs- og FGU-skoler, og de skal eksempelvis benyttes til at etablere eller opgradere værksteder, købe eller leje maskiner og andet udstyr samt til kompetenceudvikling af den givne skoles undervisere.

Skal bruges til forskellige formål
Hotel- og restaurationsbranchens uddannelser tildeles samlet set 8,1 millioner kroner af puljen, da såvel College 360 i Silkeborg som FGU Fyn er at finde blandt de i alt 20 erhvervsskoler og 10 FGU-institutioner i hele landet, som har fået tilkendt en del af midlerne

College 360 har fået 4,6 millioner kroner, som skal benyttes til indkøb af udstyr til skolens undervisning på hotel- og restaurantområdet, mens FGU Fyn modtager 3,5 millioner kroner. Disse midler skal finansiere en opgradering af undervisningsfaciliteterne.

Den fynske uddannelsesinstitution vil eksempelvis opføre et nyt såkaldt klimakøkken til brug for eleverne. Her skal der sættes fokus på at mindske madspild samt den negative klimapåvirkning, som madlavningen medfører, oplyses det.

Ville gerne have haft flere midler
Trods HORESTA glæder sig over, at der nu tilføres midler til de to skoler, er der dog fortsat en snert malurt i bægeret. Det fortæller Pia Svane, der er uddannelseschef i brancheorganisationen.

“Vi er selvfølgelig glade for Nordea-fondens initiativ og tildelinger, som er med til at løfte erhvervsuddannelsesområdet generelt. Men vi havde gerne set, at flere af midlerne var gået til vores uddannelser, som ofte bliver overset til fordel for de tekniske uddannelser.”

”Der er for eksempel et stort behov for, at skolerne får opdateret de læringsmiljøer, eleverne møder på gastronomuddannelsen. Her er læringen i høj grad koncentreret om praksislæring, hvor flere skoler mangler tidssvarende køkkener og har et behov for at sikre udvikling af grønne og bæredygtige læringsrum.”


Relaterede artikler:

Ny analyse: Mere fokus på kapacitetsvækst uden for hovedstaden

HORESTA: Forbud mod udeservering er håbløs symbolpolitik

Frygter at blive glemt i nyt politisk udspil