Ny løsning sikrer Bornholm-sejladser med Express 1

Et tillæg til den gældende kontrakt mellem Molslinjen og Transportministeriet betyder, at Express 1 i det kommende år vil være en del af færgedriften til Bornholm, da den afløser hurtigfærgen Max.

I løbet af foråret vil der ske forandringer med Molslinjens færgeoverfart til Bornholm. Ikke mindst fordi den nye kæmpefærge Express 5 i øjeblikket er ved at blive færdiggjort på et skibsværft i Filippinerne, og den vil indgå i fartplanerne, når den er sejlet til Danmark.

Nu er der dog også blevet sat navn på hvilken anden af rederiets færger, der skal bistå den nye færge med at transportere passagererne til og fra klippeøen. Det er nemlig netop blevet godkendt, at Express 1 kan afløse hurtigfærgen Max som højkapacitetsfærge på overfarten.

Det oplyser Molslinjen onsdag. Manøvren har ikke været helt ligetil, da Express 1 er en dyrere færge end Max, og derfor var det nødvendigt, at rederiet fandt en løsning sammen med Transportministeriet, der giver tilskud til færgedriften.

Bornholmslinjen løber risikoen
Ifølge Molslinjen endte man med en model, hvor der er blevet indgået en tillægskontrakt til den gældende aftale om besejlingen af Bornholm, da der ikke var udsigt til yderligere tilskudsmidler fra ministeriet.

Det vil i praksis fungere sådan, at der inden for rammerne af kontrakten sælges en mængde billetter til Express 1, som svarer til kapaciteten på Max. Derudover vil den resterende del af billetterne blive solgt kommercielt, og her er det Bornholmslinjen, der løber risikoen for et eventuelt tab.

I første omgang har parterne indgået en kontrakt, der løber i et år. Når det er ovre, skal Molslinjen sammen med Transportministeriet evaluere ordningen og afdække, hvorvidt Express 1 også herefter skal betjene Bornholm.

Tror på billetsalg
Carsten Jensen, der indtil den 15. marts er administrerende direktør for Molslinjen, mener, at kombinationen af de to færger vil være til gavn for øens indbyggere samt erhvervsliv.

”Med Express 1 og Express 5 kan vi allesammen have høje forventninger til mulighederne for at skubbe endnu mere på den positive udvikling på Bornholm. Vi tror og håber, at vi kan sælge de ekstra billetter – og det til priser, som bornholmerne kender i forvejen i højsæsonerne.”

Direktøren forklarer ligeledes, at evalueringen efter et år giver mulighed for at vurdere den kalkule, som rederiet har udarbejdet.

”På den måde får vi det testet, så vi kan se, om vores beregninger for trafikken er rigtige,” påpeger Carsten Jensen.


Relaterede artikler:

Udsolgte færgeafgange til Folkemødet

Forbereder hjemtur med ny dansk kæmpefærge

Fyldte fragtfærger rammer Bornholms turisme