Bornholmslinjen i havnen i Rønne. Arkivfoto fra Molslinjen.

Udsolgte færgeafgange til Folkemødet

Turister, der vil besøge Folkemødet på Bornholm, skal være hurtige, hvis de vil købe sig adgang på en af Bornholmlinjens færger.

Folkemødet på Bornholm er særdeles vigtigt for turistbranchen på øen. Fem procent af Bornholms turismeomsætning kan nemlig tilskrives demokratifestivalen. Derfor er det godt nyt for erhvervet, at Bornholmslinjen allerede nu kan melde om udsolgte færgeafgange på dagene, hvor den politiske festival bliver afholdt. Det skriver TV2 Bornholm.

Onsdag den 14. juni er alle afgange således udsolgt på alle otte afgange fra Ystad, ligesom at natfærgen fra Køge til Rønne også er udsolgt. 15. juni er tre ud af otte afgange på nuværende tidspunkt udsolgt.

På dagene efter Folkemødet er der ligeledes stor efterspørgsel på færgerejser fra Rønne mod Ystad. 17. juni er fem ud af ni afgange udsolgt, og søndag 18. juni er otte ud af 11 afgange udsolgt.

Med til historien hører dog, at Molslinjen, som driver Bornholmslinjen, indtil videre kun sælger billetter til afgange på færgerne Express 1 og Max, oplyser Molslinjen til TV2 Bornholm.

Når den nye, store Express 5 starter med at indgå i sejlplanen, kan der komme yderligere kapacitet på ruten og dermed flere billetter på dagene.

Forventer udstillerstigning
I november 2022 oplyste til Folkemødet til Turisme24.dk, at man forventer en stor stigning i antallet af udstillere i år, hvor Folkemødet afholdes for 12. gang. I alt har 1.600 organisationer meldt, at de har planer om at deltage på mødet.

”Vi ved nu, hvor mange organisationer og så videre, der har søgt om stadeplads til næste års folkemøde. Vi har næsten 15 procent flere ansøgninger fra organisationer end vi havde i år,” fortalte Folkemødets kommunikationschef, Pelle Nybirk i november 2022.

Derudover kunne kommunikationschefen også oplyse, at man forventer, at omkring 35.000 besøgende sætter deres fødder i Allinge for at deltage på mødet.

Har ansat ny direktør
Folkemødet annoncerede sidste år et direktørskifte, idet den tidligere direktør Camilla Laudrup stoppede efter to år på posten.

Posten er blevet besat af Peter Christensen, som kommer fra en stilling som nationaldirektør i Mellemfolkeligt Samvirke, og tidligere som sekretariatschef i Globalt Fokus.

Folkemødet afholdes fra 15. til 17. juni 2023.

 

Relaterede artikler:

Forbereder hjemtur med ny dansk kæmpefærge

Kendt topprofil bliver direktør for Molslinjen

Borhnholmerfærger sætter rekord