Jesper Olesen. Foto: Jesper Rais.

Ny direktør til Danmarks næststørste hotel

Senest til juli tjekker en ny direktør ind på AC Hotel Bella Sky, Danmarks næststørste hotel. Den nye direktør har mere end 20 års erfaring i bagagen og bliver hentet fra Strawberry-koncernen.

Senest den 1. juli tjekker Jesper Olesen ind som ny direktør på AC Hotel Bella Sky, der med hele 811 værelser kan bryste sig af at være det næststørste hotel i Danmark kun overgået af CabInn Copenhagen der har 1.202 værelser. Det oplyser Bellagroup i en pressemeddelelse.

Jesper Olesen kommer til AC Hotel Bella Sky med mere end 20 års erfaring som direktør på en lang række danske hoteller, hvoraf de fleste er en del af Strawberry-kæden, tidligere kendt som Nordic Choice Hotels.

De seneste seks år har han stået i spidsen for Strawberrys Clarion Hotel Copenhagen Airport, som i foråret 2021 blev gjort selskab af søsterhotellet Comfort Hotel Copenhagen Airport, som også er en del af Petter Stordalens Strawberry-koncern, og som Jesper Olesen også kom til at stå i spidsen for.

Som direktør for Bella Sky bliver Jesper Olesen også samtidig en del af den øverste ledelse i Bellagroup, som også tæller Copenhagen Marriott Hotel, Crowne Plaza Copenhagen Towers, Bella Center Copenhagen og Bella Arena.

Selv fortæller den kommende direktør, at han ser frem til at stå i spidsen for det store hovedstadshotel.

”Jeg har altid haft et stærkt fokus på forretningsudvikling, og jeg glæder mig til at udforske det fulde potentiale for et stærkt brand, der ligger i krydsfeltet mellem at være en del af AC Hotels by Marriott-familien og et internationalt kendt hovedstadsvartegn i sin egen ret,” siger Jesper Olesen.

Ansat i kølvandet på ny strategi
Siden coronapandemien var overstået har direktør Martin Åkesson indtil nu drevet AC Hotel Bella Sky og Copenhagen Marriott Hotel i en clusterrolle, mens den internationale rejseaktivitet vendte tilbage for både leisure- og erhvervsturister. En rolle, som Bellagroups administrerende direktør, Christian Folden Lund, i dag roser Åkesson for at varetage.

”Martin har leveret en imponerende bedrift sat overfor en næsten uoverstigelig opgave med både at lede Danmarks andetstørste hotel i form af AC Hotel Bella Sky og Danmarks absolut største femstjernede hotel med Copenhagen Marriott Hotel i indre by,” siger Christian Folden Lund.

Åkesson bliver som direktør for Copenhagen Marriott Hotel, men der har været brug for en ny strategi, fortæller den administrerende direktør.

”Det var fra starten tænkt som en midlertidig rolle, som endte med at strække sig flere år grundet Martins stærke faglighed og kampgejst. Men nu har de to hoteller brug for hver deres fuldt fokuserede kaptajn. Martin Åkesson fortsætter som General Manager på Copenhagen Marriott Hotel, som snart glimter på ny som havnens internationale, femstjernede perle ovenpå en gennemgribende opgradering,” siger Christian Folden Lund.

Den opgradering, direktøren taler om, dækker blandt andet over tre fulde etager med nye såkaldte executive-værelser, en ny, stor træterrasse i flere niveauer, som man håber, inviterer Københavns borgere indenfor, samt et sammenhængende F&B-univers på hotellet.

Kommer med lang karriere i hotelbranchen
Jesper Olesen kommer som sagt til Bella Sky med en lang karriere i hotelbranchen bag sig. Han startede som konferencevært på Scandic Asker i Oslo i 1998. I 1999 blev han front office manager på Hotel Royal i Holstebro, og året efter fik han samme stilling hos Hotel Kong Christian d. X i Aarhus, hvor han to år senere blev general manager.

Jesper Olesens første møde med Strawberry-koncernen var i 2004, hvor han blev direktør for Quality Hotel i Veje. Samme rolle har han haft på Quality Hotel Marina i Vedbæk og Quality Airport Hotel Dan i Kastrup.

Mellem 2014 og 2015 var han administrerende direktør for Marienlyst Strandhotel, inden han i atter vendte tilbage til Strawberry, hvor han, før han blev sat i spidsen for lufthavnshotellerne, var chef for Comfort Hotel Vesterbro.

 

Relaterede artikler:

Direktøren for Den Gamle By giver stafetten videre

Scandic henter ny direktør i egne rækker

Hotel henter ny direktør hos konkurrent