Copenhagen Gaming Week. Foto: Copenhagen Gaming Week.

Kommune forlænger støtte til stor gamingfestival

I januar løb Copenhagen Gaming Week for første gang af stablen. Med 12.500 besøgende uden for turisthøjsæsonen, ligner festivalen en succes, og nu har Københavns Kommune valgt at forlænge støtten.

I januar 2024 var der debut på Copenhagen Gaming Week, den nye esports- og gamingfestival i Bella Arena samt Bella Center Copenhagen, som Bellagroup og Wonderful Copenhagen i fællesskab har skabt for at give turismen et rygstød uden for højsæsonen.

Det mener partnerne, at de har haft succes med, og således tiltrak eventet 12.500 besøgende fra ind- og udland hen over weekenden, også selvom København i samme uge var på den anden ende på grund af Kong Frederiks kroning.

På baggrund af den succes besluttede Københavns Kommunes økonomiudvalg at forlænge støtten til Copenhagen Gaming Week ind i 2025 og 2026. Det oplyser Bellagroup i en pressemeddelelse.

Det sker med en udmøntning til planlægning og afholdelse på 2,5 millioner kroner i 2025 og 2 millioner kroner i 2026. Kommunen har i øvrigt også oprettet en pulje på 700.000 kroner, som man vil bruge på sin egen aktivering i forbindelse med eventet.

”Der har ligget et årelangt udviklingsindløb i at bringe Copenhagen Gaming Week til live, og derfor er vi glade for, at kommunen som central aktør ser potentialet i at investere yderligere i at gøre Copenhagen Gaming Week til en årlig tilbagevendende event. Med udmøntningen fra megaeventpuljen kan vi arbejde langsigtet med tiltrækning af endnu flere besøgende, virksomheder og samarbejdspartnere. Nationalt såvel som internationalt,” fortæller Christian Folden Lund, administrerende direktør i Bellagroup.

Bredt udbud er vigtigt for international konkurrence
Hos Wonderful Copenhagen glæder man sig ligeledes over, at Københavns Kommune nu har valgt at finde penge til gamingfestivalen i kommunens megaeventpulje, hvor der i perioden 2023-2026 er afsat 15 millioner kroner årligt.

”Det er vigtigt, at vi i hovedstaden udvikler vores destination og vores udbud af oplevelser for at kunne konkurrere internationalt. Derfor har vi bidraget til udviklingen af Copenhagen Gaming Week for at sikre hovedstaden et stærkt, tilbagevendende event som skaber ’reason to go’ i de kolde vintermåneder, hvor vi rigtig gerne vil have flere gæster for at skabe en bedre turismebalance hen over året,” udtaler Wonderful Copenhagens administrerende direktør, Mikkel Aarø-Hansen.

Hos Københavns Kommune fortæller overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) og kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV), at de glæder sig over det bidrag, Copenhagen Gaming Week er til København som by. De betoner de fællesskaber, der skabes om gaming for særligt børn og unge.

 

Relaterede artikler:

VisitDenmark i partnerskab med esportsturnering

Gamingfestival skal være trækplaster i lavsæsonen

København skal have flere gaming-turister