Ruths Hotel i Skagen. (Foto: Kjetil Løite, Fotograferne Vesterbro | Ruths Hotel | PR)

Medie: Dansk ferieby er mere cool end de fleste

Det britiske medie The Times placerer Skagen højt på en ny liste over Europas mest cool steder. Samtidig får et kendt hotel synlighed, og direktøren har svært ved at få armene ned.

Det er ingen hemmelighed, at den danske turistbranche gør en stor indsats for at vinde de internationale mediers gunst. Hvert år modtager destinationsselskaberne en flok udenlandske journalister i samarbejde med VisitDenmarks markedskontorer rundt omkring i verden.

Nu har Skagen vundet en høj placering på en liste over Europas 25 mest cool steder, som den store britiske avis The Times står bag, som enlig dansk destination blandt destinationer i blandt andet Spanien, Frankrig og Italien.

Således figurerer Skagen som nummer fire på listen, og derudover får både Skagens Museum og det kendte Ruths Hotel også opmærksomhed, og på hotellet har man svært ved at få armene ned.

”The Times-journalisten har været i og rundt omkring Skagen og set, hvad Skagen har at byde på. Ud fra den betragtning er vi kommet ind blandt de første ti, det er helt fantastisk,” siger Tom Boye, administrerende direktør på Ruths Hotel, til Nordjyske Stiftstidende.

Flyruter har stor indflydelse på lokal turisme
Tom Boye fortæller, at hotellet samarbejder med Destination Nord om at tiltrække flere turister til Skagen. Blandt andet har der været rejseagenter og journalister på besøg i forbindelse med, at SAS tidligere på året åbnede en ny flyrute mellem Newark Liberty International Airport og Aalborg Lufthavn.

Derudover peger direktøren også på, at en fyldt afgang fra London til Aalborg tre gange om ugen har haft betydning for turismen i byen. Han kan både mærke, at der kommer flere turister til Nordjylland, og at der er flere englændere iblandt dem.

Tom Boye mener også, at omtalen i de internationale medier er med til at tiltrække flere internationale turister, for det placerer Skagen på verdenskortet i selskab med destinationer som for eksempel Palma de Mallorca, der indtager en niendeplads på listen.

Derudover har sommervarmen i Sydeuropa en stor betydning for, hvor turisterne vælger at holde ferie, og Tom Boye ser en tendens, hvor turister holder sommerferie i det nordlige Europa og Skandinavien, mens de besøger Sydeuropa på andre tidspunkter af året.

Mens Skagen indtager fjerdepladsen på The Times’ liste over Europas 25 mest cool steder, indtager Menorca i Spanien en tredjeplads, Casa Mana på Mallorca en andenplads og Kolocep i Kroatien en førsteplads.

 

Relaterede artikler:

Kendt hotel tager første spadestik til boliger

Kogebog om dansk hotel er verdens bedste

Kendt badehotel med rekordoverskud i 2022