Hvis alt går efter planen vil der snart stå et spritnyt badehotel, hvor der i dag står en faldefærdig bygning. PR-foto.

Kommune siger ja til nyt strandhotel

Det Sydfynske Øhav kan snart være et hotel rigere, hvor de sørgelige rester af et gammelt pensionat står i dag. Der er givet kommunal tilladelse til projektet, men finansieringen skal stadig på plads.

Sidste gang, en gæst tjekkede ud fra sommerpensionatet Havblik på sydkysten af Langeland ved Ristinge Strand, var i 2004.

Siden da har den gule murstensbygning fået lov til at forfalde, og i dag står det gamle pensionat med brædder for vinduerne, klar til nedrivning.

Men snart kan bygningen komme til at lade livet til fordel for et nyt strandhotel med 12 værelser, restaurant, tagterrasse med offentlig adgang samt genetableret habitatnatur på grunden.

Bag projektet står iværksætter Mads Zangenberg, og han oplyser, at hotelplanerne endelig er blevet godkendt af Langeland Kommune efter en 654 dage lang proces.

”Strandhotellet ligger indenfor strandbeskyttelseslinjen, i kystnærhedszone uden lokalplan og samtidig i et EU-naturområde med beskyttede plante- og fuglearter. Projektområdet omfatter stort set alle stopklodser vi har for byggeri i Danmark, hvilket forklarer myndighedernes lange sagsbehandling,” fortæller han i en pressemeddelelse.

Går på jagt efter finansiering
Der går dog stadig måneder, før nedrivningen af det forfaldne pensionat kan gå i gang. Dels skal der udarbejdes tekniske tegninger, og dels er hele finansieringen stadig ikke på plads.

”Grundet den store usikkerhed omkring myndighedsgodkendelserne, traf jeg et valg om at vente med at involvere eksterne investorer, før der var fuldstændig sikkerhed for projektet” fortæller Mads Zangenberg.

Med godkendelsen i hånden har Zangenberg, der er direktør for selskabet Ristinge Strandhotel A/S, netop udsendt investormateriale til 248 interesserede, som allerede har skrevet sig op gennem hotellets hjemmeside.

Hotelprojektet skal finansieres ved salg af 375 b-aktier af 45.000 kroner, og resten af kapitalen skal komme fra fonde. I alt ønskes en samlet kapital på 20 millioner kroner, som ud over selve byggeriet investeres i blandt andet grønne løsninger til opvarmning og nedkøling samt en beboelsesejendom, som skal bruges som personalebolig.

Vil bruge overskud til velgørenhed
På hotellets hjemmeside fremgår det også, at selskabet forventer at kunne give et årligt afkast på to til seks procent af investeringen til sine aktionærer efter de første tre års drift.

20 procent af virksomhedens årlige driftsoverskud efter skat planlægger selskabet at bruge til naturgenoprettelse på Langeland,  som donationer til lokale foreninger samt almennyttige projekter.

I samarbejde med Naturstyrelsen vil strandhotellet også etablere vandrestier gennem grunden, så det bliver lettere at komme fra stranden til skovområdet bag hotellet, har Zangenberg tidligere oplyst.

Iværksætteren har også tidligere oplyst, at Ristinge Strandhotel går efter at tiltrække købestærke turister til Langeland. Nina Brandt Jacobsen, bestyrelsesformand i Ristinge Strandhotel og konsulent inden for outdoor- og naturturisme, fortæller, at selskabet ser en øget interesse for Langeland fra målgruppen.

”Øen har fået et stort trækplaster i den nyrenoverede Broløkke herregård, som i den grad viser den positive udvikling Langeland er inde i. Efter covid har vi set en stigende tendens på øget efterspørgsel efter gode overnatningssteder beliggende i naturen. Vi efterspørger i højere grad end før unikke oplevelser, nærvær, fred og ro,” siger hun.

 

Relaterede artikler:

Luksushotel slår dørene op for stor tagterrasse

Strandhotel får grønt lys trods frygt for overturisme

Historisk hotel retter op efter hygiejnekritik