Indbyggere på Fanø frygter, at et stort hotel på øen vil føre til overturisme. Foto: Flying October.

Strandhotel får grønt lys trods frygt for overturisme

Fanø Byråd har vedtaget en udviklingsplan, der nu åbner op for muligheden for opførelsen af et nyt hotel. Bekymring for overturisme satte ellers planerne på pause i starten af sommeren.

Planerne for et nyt, stort hotel ved Rindby Strand på Fanø ser nu ud til at blive til virkelighed. En udviklingsplan for området blev på et møde i Fanø Byråd vedtaget, men dog ikke helt uden betænkeligheder.

For efter en offentlig høring, hvor Fanø kommune modtog 40 høringssvar, hvoraf 30 var negativt stemt, valgte et flertal i Fanø Kommunes byråd at sende planen tilbage til forvaltningen, så fannikernes bekymringer kunne blive taget med i overvejelserne.

Feriehusproducenten Planet-Gruppen har konkret planer om at opføre et hotel i området med 250 værelser og 50 feriehytter, og den større udviklingsplan for turismen i området, hvor også hotellet indgår, er udviklet af Fanø Kommune, Dansk Kyst- og Naturturisme og Visit Vadehavskysten med delvis finansiering fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Uenighed om begrænsning på værelser
Mens planen nu har bred opbakning på tværs af byrådets partier, er der dog stadig uenighed om, præcist hvor stor en kapacitet hotellet må have. Bekymringen er, at for stort et hotel vil føre til overturisme på øen, skriver JydskeVestkysten.

Mens Enhedslisten argumenterede for en grænse på 200 værelser, mener Venstre, at det skal være op til bygherren selv at vurdere hvordan kapaciteten, der stilles til rådighed med planen, bedst kan udnyttes.

Socialdemokratiet understreger, at man ikke vil have flere sommerhuse opført på Fanø, men mener til gengæld ikke, at et hotel vil føre til overturisme.

Bekymring bland fanniker
Enhedslistens bekymring for overturisme er den samme, som borgere på Fanø gav udtryk for under høringen. Britt Schack Hansen, formand for Danmarks Naturfredningsforening på Fanø, er blandt andet repræsentant for det synspunkt.

“Fanøs borgere mangler stadig at få oplyst, hvor mange flere turister Fanø Kommune ønsker til øen. Hvor mange turister kan Fanø rumme, for at turismen stadig kan kaldes bæredygtig? Og er den det nu? Hvordan er bæredygtigheden målbar? Der mangler et redskab, en bæredygtighedsplan, der ikke bare består af floskler, men som er i stand til at sætte målbare principper op, som kan styre udviklingen,” skriver Britt Schack Hansen i sit høringssvar.

 

Relaterede artikler:

Lokal kritik har sat stort hotelprojekt på pause

Her er præsidentsuiten på NH Collection-hotellet

Historisk hotel retter op efter hygiejnekritik